В НОВИЯ НИ БРОЙ 4/2020 ЩЕ НАМЕРИТЕ


8
апр.
2020

ЗЛАТНА ТРЕСКА В ИНДИЯ

Главният редактор РАЛФ ПЕТРОВ

Малко след Брекзит британците решиха да се откажат от още нещо съществено. Този път ударът не бе за ЕС, а за ДВГ. От 2035 година на Острова, където годишно се регистрират около 2,5 млн. нови автомобила, няма да се допускат повече коли с класически горивни агрегати, включително Plug-In хибриди. „Няма по-голяма отговорност от това да опазим нашата планета“, коментира Борис Джонсън темата. В същото време в свързаната исторически с Вели- кобритания многолюдна Индия правят тъкмо обратното. И изкупуват модели с ДВГ в непознати досега количества. След като Китай за втора поредна година отчита значителен спад на продажбите, почти всички производители буквално се нахвърлят на новия обещаващ пазар. Тенденцията съвсем не е изненадваща. В Индия на 1000 жители сега се падат средно само 30 автомобила. Глобално тази цифра възлиза на 155, в Германия е 557, а за България 393. Ако Индия действително догони световните стандарти, при население от около 1,4 милиарда, това би означавало бъдещ потенциален пазар от допълнителни 175 милиона автомобила. За България си пожелавам да поемем пътя на златната среда и да шофираме основно енергийно ефективни модели. В същото време да инвестираме интелигентно в обществения транспорт, с което да намалим вредните емисии в природата и едновременно да облекчим изнервящия трафик в градовете. Автомобилът трябва да остане наш приятел. А не враг, какъвто го виждат някои.

Тествахме новото Audi A3

Животът е изпълнен със завои

ФЕНОВЕТЕ НА ВИСОКИТЕ СКОРОСТИ СА наясно: истинското удоволствие е по път със завои. Затова първо ще разгледаме това ново Audi странично отзад. И какво виждаме? Извивките на щастието, olé, olé! Господарят на щастието е дизайнер и се казва Филип Рьомерс (40). Преди 4 години той успя да спечели в надпреварата с две други студии възможността да създаде дизайна на четвъртото поколение на A3 на базата на Golf. И същевременно си поръчва една жълта „светкавица“ от музея: „Накарах да поставят в студиото първото S3 от 1999 г. – със своите заоблени части моделът бе нашата муза.“ Да живеят извивките! Въпреки че новото A3 с 1,43 метра е високо колкото своя предшественик, изглежда по-внушително и по-динамично.

Един автомобил, седем изненади

АКО НЕ ИСКАТЕ ДА СИ ПРАВИТЕ ТРУДА И ДА прочетете оставащите редове от статията, ще ви споделим впечатлението си още тук: пет от пет звезди за новата Škoda Octavia Combi. Но само пет, защото светът на звездите на AUTO BILD приключва с бройката пет. Хубаво е, че все пак продължихте да четете материала. Тъй като сега става вълнуващо: Škoda, трябва да поговорим! Вие използвате актуалната техника на Golf VIII, тоест платформата MQB Evo (модулна платформа за модели с напречно разположен двигател) и MIB 3 (модулна инфотейнмънт платформа) – и какво правите? Изпреварвате по отношение на размерите Golf и се приближавате съвсем близо до Passat

Продължете на следващата страница

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >