В НОВИЯ НИ БРОЙ 12/2019 ЩЕ НАМЕРИТЕ

1012
2019

Динамичното ни време изисква интелигентни решения  

Главният редактор РАЛФ ПЕТРОВ

Статистиката е безкомпромисна: 250 000 посетители по-малко отчита Автомобилният салон във Франкфурт през тази година. Една от причините е нежеланието на все повече автомобилни производители да участват със скъпи щандове в панаири. Но има и други: най-вече младото поколение сериозно се замисля дали да влага спестяванията си в личен автомобил, или просто да го наема, когато му е необходим. Промените в климата също налагат преосмисляне на съвременната ни мобилност. В много държави правителствата отдавна са преминали към реални действия. Например във Франция, където представеното в този брой електрическо Peugeot e-2008 може да получи държавна субсидия от 22 000 лева. В комбинация с възможностите на интелигентните електропреносни мрежи, собствениците на електромобили могат да си докарват по 200 лева месечно от участието им в енергийния микс. Така инвестицията в тази нова и все още скъпа технология вече съвсем не изглежда налудничава. Уви, в България сме още далеч от тези теми, но AUTO BILD няма да се умори да ги поставя. И през новата 2020 година.Тук жужи S-клас от бъдещето

ЗАБРАВЕТЕ КЕЙП КА Н А В Е Р А Л – М О Я Т А спирка на космическия полет се намира близо до пристанището Футсу, на час път южно от Токио. А за това пътешествие в друго измерение дори не ми се налага да пътувам по въз- духа. Пред мен стои космически кораб, който се придвижва на кота нула и преодолява не само разстояния, а и пътува във времето. При това с първокласен комфорт – до- бре дошли в Mercedes Vision EQS. Бездруго се наложи да чакаме дълго. За звездата на небосклона на лукса бе като удар в лицето, че от години Tesla показва как богатите могат да бъдат транспортирани безшумно от точка A до точка Б. А сега дойде ред и на звездата. EQS е базиран на платформата EVA2, която трябва да се превърне в основен стълб на електрическата революция.

НОВАТА ŠKODA OCTAVIA

Повече пространство, повече стил, още повече техника. Новата Škoda Octavia задава стандартите в своя клас. Ние вече видяхме детайлите  НЕ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ИЗОБРЕТЯВА ИЛИ въвежда в концерна VW, става веднага и първо достояние на майката. Понякога с предимство са и дечицата. Така например при инфотейнмънта Škoda вече използва техниката MIB 3 в малкия SUV Kamiq и компактната Scala, която подсказва накъде ще върви тенденцията по отношение на свързаността. Ето че сега чехите отново го сториха. С четвъртото поколение Octavia в Прага много преди VW бе показано комби, базирано на новата платформа MQB-Evo. Също и при лимузината огромната крачка напред за Octavia е очевидна. Веднага ще забележите новото лице с по-широка предна решетка. Доскорошните четири очи са заменени от два единни фара. В тях са вградени по две светлини, които с пречупената форма на дневните на- помнят фино за предходния модел. LED технологията вече е серийна. Новата Octavia е заела престилката от Superb, с което отлично се вписва в новия корпоративен дизайн на марката. Отзад са изчезнали самостоятелните стопове, като на тяхно място са се появили разделени на две LED светлини.

MERCEDES GLB

GOOD LOOKING BENZ

ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО ИСПАНИЯ ДА СТАНЕ европейски шампион. В новата дисциплина по изобретяване на средства за ограничаване на скоростта. Полегнали полицаи с различна височина и профил ви очакват навсякъде из пътната мрежа. Стръмни, маркирани, шумящи, неочаквани – те просто са навсякъде, за да поставят пред изпитание нервите на водача и най-вече неговия автомобил. Всъщност перфектните условия за тест на новия GLB. Защото този Mercedes със завидно лакома жажда поглъща всяка неравност, която среща на пътя. 

Точно по мярка

По-големият брат на Peugeot 208 радва окото и ще ощастливи  клиентите. Французите са създали една наистина добра комбинация

РАЗМЕРЪТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ЧУВАЛИ СМЕ ГО неведнъж. Ние пък ще кажем по-точно: Големият размер не означава лукс! Тази констатация вероятно е добре позната на собствениците на Mini. И важи напълно за новото Peugeot 2008, което очаква- ме в началото на 2020 г. в България. Желаете доказателства? Навигация, LED фарове, асистент за автоматично паркиране, панорамен шибедах, по желание интериорът може да бъде произведен в алкантара, седалките да са кожени, оборудвани с функции за подгряване и масаж. Звучи аристократично, нали?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин