В НОВИЯ НИ БРОЙ 10/2019 ЩЕ НАМЕРИТЕ


1
окт.
2019

ПОВЕЧЕ МЯСТО, ПО-МАЛЪК РАЗХОД

Subaru пуска следващия Forester: с нова платформа, повече място и само като бензинов хибрид

SUBARU СЕ СТРАХУВА: ОТ ЕВЕНТУАЛНИ ГЛОБИ заради непокриването на бъдещите CO2 емисии. Накрая може да се окаже, че глобите надхвърлят печалбата на японския производител в Европа. Няма малки автомобили и електромобили, които да компенсират емисиите, затова нормите на съществуващите модели трябва да бъдат редуцирани. Независимо от разходите. В конкретния случай обаче е за сметка на удоволствието от шофирането. Легендарният „спортист“ Impreza WRX STi е зачеркнат от портфолиото; икономичният и мощен боксерен дизелов агрегат не отговаря на нормата Eвро 6d и също отпада; пъргавите турбобензинови двигатели също не са оцелели – както и механичните скоростни кутии. Затова са останали единствено атмосферните бензинови двигатели в комбина- ция с безстепенната автоматична трансмисия.

Second Hand

Aлтернативата на Smart

Третото поколение на Renault Twingo е на пазара от пет години. То предлага ярко изразен характер, но крие и проблеми.

Second Hand

Mini One 1.2 (F56)

3-цилиндровoто MINI трябва да съчетава страст и разум. Дали му се получава?

БР И Т А Н С К А Т А РЕВОЛЮЦИЯ ЗАПОЧНА п р е д и 6 0 г о д и н и – с класическото първо MINI. През 2001 марката отиде под крилото на BMW и пожъна огромен успех с римейка на легендата. Днес зад MINI се крие цяло моделно семейство, което се развива и в посока „Maxi“. В третото си поколение като част от редиците на BMW „класикът“ с три врати порасна до дължина от 3,81 м. Той узря и по отношение на качеството: в първите две години на производство 2014 и 2015 имаше сериозни проблеми с двигателите заради дефектни аксиални лагери на коляновия вал. От BMW oбаче направиха необходимите подобрения и отстраниха безплатно несъвършенствата при засегнатите автомобили.

Second Hand

СЕГА ИЛИ НИКОГА!

Първото поколение на Mercedes SLK вече от дълго време се продава като бъдеща класика. За какво да внимаваме?

Звездният час на Volvo

Страхотното карбоново Coupé Polestar 1 е във финалната фаза на разработката си – тази есен стартира производството. Ние тествахме тези 600 хибридни конски сили

Добре дошли на най-якото V8-парти!

Ausstieg acht V8

Среща на екстремните сред екстремните: екстремно скъпи, екстремно шумни, екстремно бързи, екстремно лакоми. И най-важното: екстремно готини!

Осемцилиндровите мотори постепенно измират: прекалено лакоми, прекалено шумни, с твърде много тестостерон. Но все още ги има! Осем автомобила с V8 – от спортен през всъдеход и комби – нека осмицата бъде с вас…

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >