В НОВИЯ БР. 9/2022 НА AUTO BILD ЧЕТЕТЕ:

0109
2022

НА МАЙМУНА ГРАНАТА НЕ ДАВАЙ!

КОГАТО ДЕТЕТО СТАНЕ ДОСТAТЪЧНО ВИСОКО, ЗА ДА СТИГА ДО масата, всеки родител внимава да не забравя ножа на нея. Защото знае колко страшно може да стане, ако то случайно го докопа. Не се сещам за майка или баща, които просто отиват и връчват на 2-3-годишно хлапе ножа с думите: „Хайде, сине, отивай да тичаш с него!“ Не по-различна е картинката с 18-20-годишните, които получават ключове от суперспортни автомобили. Оказва се обаче, че не въпросните младежи са недорасли и незрели – а майките и татковците, които им позволяват съзнателно да се докоснат по обществените пътища до „наркотика“ на високите скорости, и то с техника, която неминуемо изисква дълги години опит зад волана. На вас оставяме да прецените дали в категорията „добри родители“ влизат създателите на младите „тигърчета“, които размазаха Brabus 700 (миналата година) и Porsche 911 (тази година) по Българското Черноморие? Дълбоко се съмнявам. Аз не мога да виня момчетата – ако преди 15 години някой ми беше дал суперспортен автомобил и стабилен „гръб“ пред правораздавателните органи, вероятно и аз щях да бъда опасен и лекомислен като тях. И въпреки че са на възраст, на която носят пълна отговорност за действията си, отговорност – най-малкото морална – носят и родителите. И ако животът на другите на пътя за тях не струва нищо, то нека се запитат: а има ли значение животът на техните деца?

Monterey Car Week

ГОРЕЩ КАТО ВУЛКАН

С Batur благородният автомобилен производител Bentley ни дава насока за електрическото бъдеще на марката. На този етап все пак с 12 цилиндъра

ЛУКСОЗНИТЕ АВТОМОБИЛИ СЪЩО ТРЯБВА да станат електрически. Как ще изглежда електрическото бъдеще на Bentley ни показва Batur – моделът, кръстен на вулкан на остров Бали.

BUGATTI ОТВАРЯ ПОКРИВА

С ПОЕМАНЕТО НА BUGATTI ОТ хърватския производител на хиперавтомобили Мате Римац краят на разработения под ръководството на Фердинанд Пийх 16-цилиндров мотор с 8 литра работен обем се оказа взето решение, като наследникът на модела ще бъде с хибридно задвижване. Сбогуването с W16 бе отпразнувано от Bugatti на Monterey Car Week – с впечатляващия роудстър Mistral. Той е базиран на Chiron, като по време на премиерата през 2016 г. бе обещано от Bugatti, че моделът ще се предлага само като Coupé.

LUCID В ЧЕРНО

ТОКУ-ЩО СТАРТИРАЛ, LUCID ВЕЧЕ ПУСНА пакета Stealth за електрическата лимузина Air. Конкурентът на Mercedes EQS, Porsche Taycan и Audi e-tron GT се представи на Monterey Car Week за първи път в новия си, изцяло черен аутфит, с който изглежда значително по-агресивно в сравнение с досега.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин