В НОВИЯ БРОЙ 5/2021 НА AUTO BILD ЩЕ НАМЕРИТЕ:

1205
2021

СРАВНИТЕЛЕН ТЕСТ

Да товариш красиво

Куфари или киловати – при нашите Plug-in комбита разполагаме и с двете. Кой кого ще извози накрая?

ДАЛИ ПЪК НЕ ИГНОРИ­РАМЕ НЕЩО УМИШ­ЛЕНО? Тъй като обознача­ваме нашите притежаващи различен дизайн модели просто като комбита. Докато производи­телите са измислили звучни имена като Sportstourer или Shooting Brake. Не, не го правим. В доку­ментите на автомобилите пише черно на бяло „комби-седан“, тоест комби. Освен „увеличеното прос­транство отзад“, което е в полза на куфарите, общото между CLA 250 e и Leon 1.4 e-Hybrid е и втората капачка „на резервоара“.

СРАВНИТЕЛЕН ТЕСТ

РАСОВИ ИЛИ КЛАСОВИ

Много динамика и голямо име – Ford Mustang Mach-E галопира със самочувствие на територията на Mercedes EQC. Кой модел с електрическо задвижване и висока позиция на седене ще успее да спечели надбягването?

РЕДАКЦИЯТА ФУНК­ЦИОНИРА КАТО нормалния живот. Който не внимава, губи. По вре­ме на планьорката, на въпроса „Кой иска да направи сравне­нието Mustang и Mercedes?“, извиках „Аз!“. И какво ми дойде на главата! Представяй­ки си буботещия V8 по пътя към подземния гараж, там се сблъсках с борбата с щекера за зареждане. Това, разбира се, не е единствената изненада за традиционалистите. Този Mustang носи името на авто­мобилния мачо, но не само е екологичен, но и идеален за семейството. Mach-E търси своите специфични клиен­ти – отговорни към природата почитатели на приключенията и харесващи SUV възможнос­тите, където среща и други подобни еколози в лицето на Mercedes EQC. Даваме старт на един почти безшумен дуел.

Първи впечатления

ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ИЗБОР НА БЪДЕЩЕТО

Škoda Enyaq iV предлага голям пробег и много място – на сравнително изгодна цена. Тествахме един от най-интересните електромобили на годината

МЕЖДУВРЕМЕННО КАТО ЧЕ ЛИ ПОВЕЧЕ­ТО автомобилни произ­водители разбраха, че бъдещето е в електрическата мобилност – предлаганият избор става все по-богат и се простира от малки до премиум модели. Има и такива, които са интересни за семействата с деца. Като на­пример Škoda Enyaq iV. Първият електромобил на чехите, бази­ран на модулната платформа на концерна Volkswagen за модели с електрическо задвижване, е пози­циониран като SUV, но прилича на по-високо комби (или на вече непопулярния ван).

Първи впечатления

ДОКАЗАНА РЕЦЕПТА

Комбито за лоши пътища на Subaru Outback остава вярно на себе си и ни демонстрира силата си и в шестото поколение

ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА SUV , ЕДИНСТВЕНО Subaru за SUW, тоест за Sport Utility Wagon. Или в превод комби с двойно задвиж­ване за лоши пътища. Японците откриха тази ниша през 1996 г. с Legacy Outback. През май на паза­ра ще се появи шестото поколение на Outback. Това, че всъщност става дума само за фейслифт, се забелязва след по-внимателно вглеждане: сега Outback е по- дълъг с 50 милиметра и по- широк с 35. В разрез с тенден­цията височината (+70 мм) и клиренсът (+13 мм) са осезаемо увеличени.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин