В НОВИЯ БРОЙ 5/2021 НА AUTO BILD ЩЕ НАМЕРИТЕ:

1205
2021

Първи впечатления

РУМЪНСКАТА „ПРОЛЕТ“

Dacia пусна първия си електромобил – Spring Electric е много приятен автомобил за града, с който няма да ви липсва нищо

ВСЪЩНОСТ СЕ НАЛАГА ДА ПРЕОСМИСЛИМ много неща. На първо място твърдението, че електро­мобилите са скъпи. След това, че винаги е по-евтино да си купиш употребяван автомобил. Dacia са се заели с оборване на тези твър­дения и предлагат пълноценен четириместен електромобил на цена от 33 100 лв. Dacia Spring Electric е европейският вариант на китайското Renault K-ZE. Spring се предлага с две нива на оборудва­не – Comfort и Comfort Plus, което се доплаща, и освен тапицерии на седалките а ла кожени, лак металик, оранжеви акценти отвън и отвътре, включва и технически пакет със система за паркиране назад, камера за заден ход, нави­гационна система и възможност за интегриране на смартфон – струва с 3000 лв. повече.

Първи впечатления

ТОКОВ УДАР

Най-мощното електрическо Audi RS e-tron GT ще ви спре тока – и то не само с ускорението си

НЯКОИ АВТОМОБИЛИ УСКОРЯВАТ БЪРЗО. Дру­ги те „лепят“ за седалката. А този ти чупи врата. С един удар. Новото Audi RS e-tron GT за­служава страхопочитание. Защото с вихрено устремения си поток от електрони, изразен в до 646 к.с. и 830 Нм , е плашещо бърз – въпреки че може да бъде и тих като привиде­ние. За разлика от други електромо­били моделът от Инголщат издава футуристични звуци (опционално), наподобяващи двигател с вътрешно горене – и тяхното ниво може да се регулира като при традиционните клапи в ауспуха. Спортното купе с 5 места (!) ни посреща след нощ на зарядната станция с пробег 350 км

ПЕЧЕЛИВШОТО ЧИСЛО Е 4

Audi електрифицира своя SUV от среден клас. Първа среща с Q4

МАХАМЕ ПОКРИВАЛО­ТО И – ЗАПОЧВАМЕ да мечтаем? При откри­ването на новия Audi Q4 e-tron отначало си помислихме, че хората от Инголщат искат да ни покажат представената през 2019 г. студия – толкова близо до концепцията е външният вид на SUV-а от среден клас. Поставени дръжки на вратите, малко по- малки колела, ето ви готов сериен модел. Първият модел от Ингол­щат върху новата платформа за електрически автомобили хем си прилича, хем не на външен вид със своите събратя от концерна VW ID.4 и Skoda Enyaq.

„МЕЧОКЪТ“ РАЗКРАСИ „КОЗИНАТА“ СИ

След 4 години Škoda Kodiaq влиза в салона за разкрасяване. Какво ни носи фейслифтът?

СЪС СВЕЖ ВЪНШЕН ВИД, СЕРИЙНИ LED фарове, опционален ди­гитален кокпит и пре­работени двигатели от Škoda освежиха своя успешен SUV Kodiaq. Стартът е през юли, с леко повишение на цените (за Германия). Затова пък ще разполагаме с 10,25-инчов ди­гитален кокпит и ще държим волана с два лъча от Octavia (при топмодела RS воланът с три лъча и спортните седалки са част от серийното оборудва­не).

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин