В НОВИЯ БРОЙ 5 НА AUTO BILD ЩЕ НАМЕРИТЕ:


13
май
2020

Кой броди безшумно  тази бурна нощ?

AUTO BILD с най-новата рожба на Škoda – Enyaq iV. Първи тест на маскирания прототип

Т.50 и C-Two

Два суперавтомобила, две суперзвезди: Гордън Мъри и Мате Римац работят по своите свръхавтомобили. От една страна, имаме старата школа, от друга – техника от бъдещето

ТЕ БИХА МОГЛИ ДА БЪДАТ БАЩА И СИН, ТЕОРЕТИЧНО дори дядо и внук. Единият е дете на бежанци, който в началото на 30-те си години е считан за детето чудо на автомобилния свят. Другият е жива легенда, завинаги свързан с McLaren F1, който за мнозина е ултимативният спор- тен автомобил. Мате Римац (32) и Гордън Мъри (73) никога досега не са се срещали лично, но все пак е възможно това да се случи. И двамата работят по супер спортни коли, които трябва да се появят през следващите години в малки серии на пазара.

ПЕСТЯТ САМО ПРИ РАЗХОДА НА ГОРИВО

Много място и солидна мощност: като Plug-in хибриди Peugeot 508 и Škoda Superb са комбита за удоволствие

КОГАТО В ПЕКАРНАТА ТРЯБВА ДА ИЗБИРАТЕ между кроасан и черен хляб, ще вземете предвид повече неща от съдържанието. Например ще се водите от вкуса. Горе-долу от подобни предпочитания ще се ръководят и клиентите на комбитата от среден клас. От една страна, имаме динамично и различно изглеждащото Peugeot 508. С поздрави от успешното 504, с модерно ниско приведена, широка и внушителна каросерия, през последните години моделът предизвиква германските премиум представители с френска висша мода.

Ръбестият срещу заобления

Новият Mercedes GLA порасна до формата на истински SUV, с което достигна до размерите на Volvo XC40. С дизелови двигатели и с двойно задвижване двата модела се изправят един срещу друг в първия сравнителен тест

НАЙ-ПОСЛЕ – почти ви се иска да го кажете. Най-после Mercedes GLA се превър­на в „истински“ SUV. Досега компактният модел с офроуд гени беше по-скоро повдигнат A-клас. Сега се появи неговият наследник, който е с почти 11 см по-висок от преди – тоест вече е истински SUV. С приятно заоблен външен вид. Все пак трябва да споменем, че GLA никога не е бил лош автомобил, имаше екологични и мощни двигатели, добри трансмисии и щедро оборудване за си­гурност. Сега обаче вече е истински SUV във всяко отношение.

Неговият съперник в теста е Volvo, както всеки офроудър се нарича XC и идва от компакт­ната лига 40. Традиционно шведите предпочитат по-ръбест дизайн. „Чукът на Тор“ – така се казват LED фаровете, които естествено са с ръбеста форма, а радиаторната решетка е във вертикална позиция срещу вя­търа.

КОГАТО ДОБРИЯТ СТИЛ СТРУВА ПОД 10 000 ЛВ.

Автомобилните мечти не трябва да са нито нови, нито скъпи. Шестима колеги от AUTO BILD Германия ни представят по какви изгодни йънгтаймери си падат

СЪВЕТНИК ЗА ПОКУПКА

КОЙ GOLF ЗА КОГО Е НАЙ-ПОДХОДЯЩ?

Седем двигателя, две линии на оборудването, от 41 693 лв. – съветник за покупка на най-продавания автомобил в Германия

GOLF Е ФЕНОМЕН. КО- Г А Т О МОДЕЛЪТ Е представен през 1974 г., никой не вярва, че може да повтори успеха на „костенурката“. Промяната е прекалено радикална: от задно към предно задвижване, от задно разположен към предно разположен двигател, от въздушно към водно охлаждане, от заоблен и миловиден към ръбест дизайн. Въпреки това оттогава от Volkswagen са продали над 35 милиона екземпляра Golf. Само в Германия всяка година по пътищата се появяват повече екземпляри Golf (204 550 през 2019 г.) отколкото Hyundai и Kia са продали общо (199 116). Изминалата година обаче не беше особено добра за VW – първо бе съобщено за сериозни проблеми със софтуера при разработката, а след това Golf стартира по-късно, отколкото бе планирано. Както и с по- малко моторизации и линии на оборудване. След сериозни оплаквания във VW си взеха поука.

НИЕ СМЕ СКРИТИТЕ ФАВОРИТИ

Дълги около 4 метра и с мощност от 100 к.с. – и това ми били малки автомобили? Да! Освен това Peugeot 208, Renault Clio и Mazda 2 доставят истинско удоволствие

А СЕГА НИЕ, МОМЧЕТАТА ОТ ПОКОЛЕНИЕТО на Golf, ще седнем зад волана на Golf II GT Special, естествено фиктивно и в мислите си. Какво усещаме? Четириметров автомобил, 90 к.с. от 1,8-литров двигател. Сега тази мечта на момчетата от 80-те години се нарича малък автомобил. А в нашата история участват модели, чиито „дядовци“ навремето сме харесвали. Например Peugeot 205. Или Renault 5.

Употребявани автомобили

Продължете на следващата страница

Още по темата