В НОВИЯ БРОЙ 5 НА AUTO BILD ЩЕ НАМЕРИТЕ:


13
май
2020

Защо в AUTO BILD сме оптимисти

Главният редактор Ралф Петров

Светът вече нямало да бъде същият. Чуваме го напоследък под път и над път. Израз на разбираема безпомощност в необичайно трудна ситуация. В момента, в който никой не е в състояние да предвиди как най-добре да продължим, избуяват пишман експертите, които компетентно заявяват как вече всичко щяло било да бъде друго. Актуалната криза с COVID-19 е поредното доказателство. След седмици, прекарани в домашния офис, капитализмът щял да се срине, глобалното производство да се обезсмисли, движението да се ограничи във виртуалното пространство. Нещо като личните ни обещания пред съвестта в тържествената новогодишна нощ, от утре да започнем да спортуваме повече, да спрем цигарите или да свалим килограмите. Резултатите от подобни заклинания не са тайна. Нито фирмите, нито потребителите могат да си позволят скъпо струващо производство в дома, извън фабриките. Още по-малко в условията на задаващата се рецесия. Да, някои сектори ще претърпят трансформации, като например медицината или образованието. За щастие обаче пандемията не е война, производствените мощности са непокътнати и започват да работят отново. Продажбите на автомобили в Китай втори месец вървят нагоре, а влаковите композиции от Ухан дори вече редовно стигат до Дуисбург. Някои неща са отново такива, каквито бяха.

Тук аз съм шефът!

Новият Mercedes GLE Coupé се появи за първия си тест във версия 400d. Дали редовият 6-цилиндров дизелов мотор с 330 к.с. подхожда нa претенциите на шефа?

НОВИЯТ ШЕФ ИЗГЛЕЖ­ДА ДОСТА СВЕЖО. Ко­гато неговият предшественик – първото поколение на GLE Coupé – се появи на пазара преди 5 години, моделът бе стар в техническо отношение. C 292 е базиран на произвеждания от 2011 г. W 166, тогава все още под името M-клас. Качваме се в нашия 400d. Отзад това става малко по-лесно, тъй като каросерията е с няколко сантиметра по-дълга. Все още обаче пасажерите с ръст над 1,75 метра ще трябва да навеждат глава при качване – скосената линия на покрива изисква жертви.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >