В новия брой 3/2024 на AUTO BILD ще намерите:

1103
2024

Продължителен тест

СОЛИДЕН ПРИЯТЕЛ ЗА ВСЕКИ ДЕН

През есента на 2021 г. Mazda CX-30 e-Skyactiv X с много специалния бензинов двигател с искрово контролирано компресионно запалване и двойно задвижване пристигна при нас. 100 000-те километра вече са изминати, автомобилът е разглобен – ето и нашата равносметка!

ТАЗИ MAZDA Е СРЕЩУ ВСИЧКИ ТЕНДЕНЦИИ: без турбо, без намаляване на работния обем (2,0 л), авто­матична трансмисия с шест пре­давки, класическа концепция на управление без тъчскрийн – днев­никът на автомобила е пълен със засвидетелстване на симпатии. От края на 2019 г. CX-30 запълва ни­шата между CX-3 и CX-5 – моделът не получи възможност да се нари­ча CX-4, тъй като китайска марка е резервирала правата върху името. CX-30 се произвежда в завода на Mazda близо до Хирошима, там се правят и двигателите.

Първи впечатления

ОСВЕЖАВАНЕ НА ХИЩНАТА КОТКА

След дълга пауза Ford върна през 2019 г. в моделната си гама Puma – като кросоувър. Сега моделът получава фейслифт

МЕЖДУ 1997 И 2001 Г. FORD ИМАШЕ В ГА­мата си от модели Puma. През 2019 г. името бе вър­нато, но Puma вече не бе онова малко Coupé от преди, а прак­тичен кросоувър. Сега е ред на фейслифта на модела.

При освежаването от Ford за­лагат не само на модифицирана външност, а също така и на по­добрена свързаност, освен това Puma ще се предлага с класиче­ски двигатели с вътрешно горене и като изцяло електрически мо­дел. Неговото име ще бъде Gen-E, като той ще бъде представен на по-късен етап.

При външния вид няма големи промени: фаровете за мъгла са изчезнали от страничните вен­тилационни отвори, освен това Ford поставят логото на марката в издържаната в тъмен цвят радиаторна решетка (без хроми­рани елементи) на по-значимо място. Променена е и свет­линната графика на фаровете, дока­то тази на задните светлини е запазена.

Тест

УДОВОЛСТВИЕ ПО 2

Колко се радвахме на GR Yaris – лек, двойно задвижване, ръчни скорости – автомобил, който доставя истинско удоволствие, желан от всеки с бензин в кръвта

ВМЕСТО АВТОМОБИЛА ТРЯБВА ДА отпразнуваме смелостта на Toyota да излезе от рамките на конвенциалното и не само да пусне автомобил като GR Yaris, а дори и да го развива последователно. За второто поколение Toyota анализираха доста внимателно къде и какво все още има да се желае. Основната критика: позицията на седене. Досега тя беше прекалено висока, а сега е смъкната с 25 мм, а огледалото за обратно виждане е качено по-нагоре. Времето, когато се налагаше да местим главата си встрани от вътрешното огледало в десен завой, за да видим пътя. Критики имаше и към кокпита; прекалено банален, твърде много от него е от серийната версия. Затова Toyota направиха специално за GR изцяло нов, вдъхновен от моторните спортове кокпит, напълно заслужаващ името ар[1]матурно табло. То е ориентира[1]но с 15 градуса към водача, като пътят до натискане на всички бутони е един и същ. В средата има дигитален комбиниран уред, а в спортен режим той ни хареса с хоризонталния си оборотомер с голяма индикация за предавките.

Употребявани автомобили

БЕСТСЕЛЪР, КОЙТО НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ ТОВАРИ

VW Golf 8 Variant опита много нови неща, но не успя да надмине своя предшественик. Сега върнатите от лизинг екземпляри са предпочитани на пазара за употребявани автомобили

ИЗМИНАВАЩИТЕ МНОГО КИЛОМЕТРИ ГО обичат. Golf Variant е сред основните стълбове в автопарка на много фирми, любим е и на семействата. ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА Дебютиралият на пазара през 2020 г. Golf 8 Variant показва, че добрата комби-концепция все още има шансове при този бум на SUV-ове. На външен вид моделът се стреми към повече динамика в сравнение със строго функционално стартиралия си предшественик и е с дължина от представителните 4,63 м. Това са с 35 см повече от един нормален Golf – преди няколко години това бе нивото на средния клас! От това порастване пасажерите на и без друго просторните предни седалки няма да забележат кой знае колко. Ползата е най-вече за возещите се отзад и за багажника. В зависимост от позицията на облегалката и височината на товарния под можете да поберете между 611 и 1641 л – стойности, които са впечатляващи не само за компактния клас.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин