/ В НОВИЯ БРОЙ 11/2023 Г. НА AUTO BILD ЩЕ НАМЕРИТЕ:

В НОВИЯ БРОЙ 11/2023 Г. НА AUTO BILD ЩЕ НАМЕРИТЕ:

НЕ СЕ БЪЗИКАЙТЕ С НОВИЯ „МОСКВИЧ“

Димитър Пешев

НОВИНАТА ЗА „ВЪЗРАЖДАНЕТО“ НА „МОСКВИЧ“ С КИТАЙСКИ корени обиколи като бумеранг родните медии и предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. И докато русофили и русофоби водеха словесни схватки в спомени за това колко недомислен бил някогашният „осмак“ или как са извозвали с него строителните материали за вилата, много хора забравиха да вникнат в по-важната картинка. А тя разкрива как тихомълком войната в Украйна позволи на китайците да се „намърдат“ на необятния руски пазар. ОК, за момента руснаците не изглеждат въодушевени от продуктите на Geely, BYD и компания – но сега тези далекоизточни марки, за които буквално довчера никой не беше чувал, мачкат доказаните играчи в автомобилния бранш с главоломните си продажби. И бавно, но сигурно ги изтласкват от домашния си пазар – най-големия на планетата. Една от причините: лека-полека софтуерът и батериите стават по-важни за потребителите, а именно в тези две области китайците напреднаха изключително. И се развиват бързо. И тъй като лека-полека автомобилите ни заприличват на смартфони на колела, нищо чудно в близко бъдеще да видим повторение на успеха на Huawei… или на краха на Nokia в света на колела на Стария континент. Защото автомобилният свят е подложен на (може би насилствена) трансформация – от непознат в историята мащаб. Трансформация, за която китайците явно са се подготвили по-добре. Или може би, която самите те са подготвили много добре?

Истинско GT

Никакви компромиси по отношение на спорта, но повече комфорт и практичност за всекидневието. Този шпагат трябва да направи Mercedes-AMG GT

Н А НЯКОИ КЛИЕНТИ СТАРОТО GT ИМ се струваше прекалено спортно“, заяви шефът на AMG Михаел Шибе по време на първия тест на прототипа на новото поколение. Но ако си мислите, че сега по време на фазата на разработка новият модел е прекарал повече при някой „шивач по мярка”, отколкото във фитнеса, се лъжете. Девизът в Афалтербах е да се отдаде внимание на първото, без да се занемарява второто. Или иначе казано: новият модел трябва да бъде един истински Gran Turismo. Още с външния си вид GT предявява такива претенции. Макар че Mercedes продължава да залага на ИСТИНСКO GT На пръв поглед класически спортен автомобил. На втори – пригодено за всекидневието GT – също и за по-едри водачи като заместник главния редактор на AUTO BILD Михаeл Гебхарт типично спортни пропорции (да, беше време за „костюма по мярка”), но в сравнение с произвеждания от 2014 до 2021 г. предшественик моделът е пораснал с 15 см – сега е дълъг 4,73 м.

ТАКСИ С 1000 К.С.

Abt изтръгна от RS 7 LE невероятните 1000 к.с. и 1150 Нм. Несе притеснявайте, има го и в друг цвят

ТАЙНАТА СЕ КРИЕ ВЪВ ВПРЪСКВАНЕ НА ВОДА/ етанол собствена разработка. То образува фина мъгла, която охлажда засмукания въздух. По-ниската температура означава по-висока плътност, вследствие на което може да бъде отведен повече кислород за изгарянето. Резултатът: по-висока мощност при същото отделяне на топлина. За тази цел двигателят иска бензин с октаново число 102. Ако зареждате само А 98 Н, ще трябва да се задоволите с 940 к.с. и 1050 Нм. От Abt са се погрижили подобаващо и за екстериора. Legacy Edition има карбон почти навсякъде: по предния сплитер, по предния капак и калниците, по дифузьора.

ЪПДЕЙТ ЗА RENAULT CLIO

С фини промени по дизайна и версия пълен хибрид, базиран на технология от Формула 1, Renault направи Clio атрактивно за следващите години Тест на E-Tech Full Hybrid 145

НИТО ЕДИН МОДЕЛ НА RENAULT НЕ СЕ Е продавал толкова добре, колкото Clio. От пускането му на пазара през 1990 г. са продадени 16 милиона автомобила. Петото поколение се появи през 2019 г., а сега бе подложено на фейслифт. Nouvelle Vague – така в днешно време Renault нарича своя дизайнерски език. Clio е първият модел, който ще го демонстрира по пътищата. По отношение на размерите няма промени, но това което отличава Clio от 2023 г. е новото оформление на предницата с радиаторната решетка. Разбира се, нов е и светлинният подпис (той прави погледа на Clio по-сърдит) – него ще носят и бъдещите модели на марката. Задницата също е наточена – задните светлини са с прозрачни капаци и правят задницата да изглежда по-широка.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин