В НОВИЯ БРОЙ 1-2/2021 НА AUTO BILD ЧЕТЕТЕ

2601
2021

На път към завода

Изкачване на върха с 2700 к.с. С два автомобила Bugatti през Алпите – от стария завод към новия

ИМА ДНИ В ЖИВОТА НА ВСЕКИ ТЕСТВАЩ ав­томобили, в които ти връчват ключовете на малък автомобил с 50 к.с. Има също така и дни, в които шефът те пита дали искаш да направиш преход през Алпите с Bugatti. Това, разбира се, са по-добрите дни.

Пеперудите в корема ми се поя­вяват още в самолета. Пристигам в италианското градче Кампогалиа­но и веднага виждам как изглежда фабрика, в която от 25 години не се случва нищо. Предприемачът Романо Артиоли купува в края на 80- те години правата за името Bugatti и след това прави седалище в сър­цето на италианските производи­тели на спортни автомобили като Ferrari, Lamborghini и Maserati, за да може да прави с техните достав­чици и с наети от тях специалисти най-бързия сериен болид на всички времена.

АНГЛИЙСКА НАДПРЕВАРА

Съществуват много бързи спортисти с V8 двигател. Но рядко толкова шикозни, колкото тези два модела

ГРАЦИОЗНО ПО БУЛЕ­ВАРДА – ТАКА МОЖЕ да се движи всеки англий­ски спортен автомобил. Да „вкопчиш нокти“ в асфал­та – това е тема за напреднали расови „животни“. За нас обаче бързите автомобили трябва да се карат на пистата, а не по булевардите. Дори и да става дума за спортни Coupé-та мечта като наскоро освежения Jaguar F-Type. Или за не по-малко спиращия дъха Aston Martin Vantage.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин