Новини » В новата Dacia Sandero екранът излиза от джоба ти

В новата Dacia Sandero екранът излиза от джоба ти

0904
2021

Смартфонът е навсякъде с нас. Ами ако замени мултимедийния екран в автомобилите ни? Това би било умно! За Dacia това е очевиден избор, но само в случай на пълна интеграция в шофирането. Това е духът, в който се ражда Media Control. Никола Легрос, директор Dacia Operational Cross Car Line, обяснява философията и предимствата на тази система, която дебютира с новата Dacia Sandero.

Да извадим смартфона от джоба си и да го направим наш спътник в автомобила без неудобството на хлабави стойки върху въздуховодите? Само да беше толкова лесно! Dacia разбира този проблем и инженерите и дизайнерите на марката обединяват своите таланти, за да отговорят на предизвикателството. Резултатът – решение, което е умно, икономично и съобразено с времето.

„Нашата мисия в Dacia е да предефинираме значимия автомобил. И така, трябваше да намерим решение за мултимедия, което е умно, семпло и привлекателно. Проучванията сред клиенти сочат, че купувачите на Dacia предпочитат семпло решение в тази област. Това е важен аспект, който е отразен многократно сред членове на общността на Dacia. Поради това нашите инженери и дизайнери работиха заедно, за да създадат Media Control, система, която поставя любимия екран на нашите клиенти – техния смартфон – в центъра на мултимедийното изживяване в автомобила.“

Никола Легрос, директор Dacia Operational Cross Car Line

КАКВО Е MEDIA CONTROL?

Media Control е система, която в допълнение към радиото съчетава специфичен корпус за закрепване на смартфона и безплатно, персонализируемо и лесно за използване приложение.

Никола Легрос обяснява: „Media Control е цялостна мултимедийна система. Тя включва радио, два високоговорителя, USB порт, Bluetooth свързаност, управление от волана и най-вече докинг станция за смартфон, интегрирана в таблото. Гаранция за комфорт и ергономичност за нашите клиенти. „

Инсталиран в универсалния си слот в центъра на таблото на новата Dacia Sandero и здраво фиксиран на място, смартфонът наистина е перфектно интегриран в шофирането. Стратегическото разположение, високо и ориентирано към водача, осигурява перфектна видимост на предоставената информация, гарантирайки безопасност. Просто изтеглете приложението Dacia Media Control на смартфона си и благодарение на Bluetooth връзка телефонът се превръща в истинско продължение на таблото, замествайки вградената мултимедийна система.

Навигация, радио, музика, телефон и дори достъп до информация за автомобила: всички основни функции са на една ръка разстояние и могат да бъдат активирани с гласова команда.

А когато телефонът не е на мястото си, корпусът изчезва в таблото.

УМНА СИСТЕМА, УМНИ ФУНКЦИИ

Но всичко това не е достатъчно, за да превърне Media Control в 100% интелигентна мултимедийна система. Благодарение на персонализируемото приложение, системата се адаптира към нуждите на всеки потребител и дори се свързва с бордовия компютър на автомобила.

По този начин е възможно да се създават преки пътища към любими приложения, инструменти и контакти. За навигация има богат избор от доставчици на карти и насоки. По отношение на мултимедията, изборът е разнообразен: радио, плейлисти от телефона, абонаменти за музикални платформи, USB флаш памет или MP3 плейъри. За телефона, освен обажданията, са налице и всички основни функции: режим „свободни ръце“ за намиране на контакт в телефонния указател, справка с историята или достъп до планираните в календара събития. За Android и скоро iOS функцията SMS дори чете съобщения на глас. От страна на автомобила, функцията Driving ECO дава достъп до разхода на гориво в реално време и персонализирани съвети за шофиране в края на всяко пътуване.

Веднъж пристигнали на местоназначението, разсеяните ще оценят предупреждението за забравен телефон и функцията „Заведи ме до моята кола“, която улеснява намирането на автомобила на паркинга.

Никола Легрос обобщава: „Media Control внася най-доброто от технологиите на смартфоните в шофирането“.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО-ЛЕСНО

Гениалността на системата се крие в нейната ергономичност. Благодарение на оптималното позициониране на докинг станцията за смартфон, всичко е лесно достъпно с няколко движения. Приложението е интуитивно, с потребителски интерфейс, който позволява ефективна и плавна навигация през менютата. Репликацията на действията, извършени върху смартфона в централния екран на арматурното табло, улеснява още по-лесната ориентация в системата. И накрая, контролите на волана улесняват управлението на приложението за промяна на песни, радиостанции, промяна на силата на звука или дори отговаряне или затваряне на повиквания. А за допълнително удобство и безопасност има и гласово управление на смартфона.

Накратко, системата Media Control е добре обмислена! Значима функционалност. Персонализируем интерфейс. Интуитивнa за употреба. И всичко това с най-доброто съотношение цена-качество на пазара. „Духът на Dacia, изразен в мултимедията“ заключва Никола Легрос. Това е семпло, практично и умно. Това е Dacia.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ