/ В „Мото-Пфое“ всичко е под един покрив

В „Мото-Пфое“ всичко е под един покрив

,„Мото-Пфое“ предлага на клиентите си нови и употребявани автомобили с гаранция, собствен лизинг, застраховки и рент-а-кар и инвестира в устойчивост и корпоративна социална отговорност

„Мото-Пфое“ е една от най-старите и най-големи автомобилни групи в България.
Компанията е основана преди 31 години и днес е част от корпорация Сумитомо (с годишен оборот 30 милиарда долара. Целта на „Мото-Пфое“ е да предложи всичко в света на мобилността. Собствената лизингова компания на „Мото-Пфое“ е сред лидерите в автомобилния лизинг, предлагаща финансов, оперативен лизинг, фул сървис, както и флийт мениджмънт. „Мото-Пфое“ оперира със свой застрахователен брокер, както и със собствена фирма за рентакар услуги. В допълнение към реномираните марки нови автомобили, компанията е един от най- големите доставчици на употребявани коли в България с годишни продажби от близо 2000 бр.
Стремежът е клиентът да получи всичко, от което се нуждае, от едно място и от един търговски консултант автомобил, лизинг, застраховка, изкупуване на стария автомобил, както и други услуги в света на мобилността. Неслучайно „Мото-Пфое“ е една от първите асоциации на клиентите за професионализъм в автомобилния сектор, както сочи последното маркетингово изследване на групата.

„Мото-Пфое“ е активна в множество обществени инициативи. Със събрани и дарени над 2 млн. лв,. групата е сред големите донори в разнообразни благородни инициативи (напр. #Стенисканабала за 8 сезона събра над половин милион в подкрепа на сираци, които искат да следват висше образование).

„Мото-Пфое“ реализира втория си голям проект за намаляване на въглеродния отпечатък. Началото на инициативата беше дадено със завършването на фотоволтаичната инсталация в най-големия автомобилен комплекс в България – „Мото-Пфое Люлин“, която ще спести над 3050 тона въглеродни емисии за целия експлоатационен живот на системата. Новата инвестиция е насочена към най-новия и модерен автомобилен център на „Мото-Пфое Летище София“. Инсталацията е проектирана да генерира 249 мегаватчаса чиста електрическа енергия годишно. Това е вторият проект от дългосрочния ангажимент на „Мото-Пфое“ за засилени инвестиции в опазване на околната среда и чиста енергия. Сега инициативата за инсталиране на соларни мощности за генериране на енергия ще продължава в комплексите на „Мото-Пфое“ във Варна, Пловдив и Бургас.

През февруари 2022 година в най-големия автомобилен комплекс в България – този на „Мото-Пфое“ в „Люлин“, беше завършена най-значимата инвестиция до момента за устойчиво намаляване на въглеродния отпечатък на компанията. На територията на комплекса влезе в действие фотоволтаична инсталация, която ще спести над 3050 т въглеродни емисии за целия експлоатационен живот на системата. Този пилотен проект доказа своята ефективност, намалявайки с над 30% въглеродния отпечатък на най-голямото автомобилно представителство в България.

Генерираната електроенергия ще захранва включително зарядните станции на територията на комплекса и така ще задвижва постоянно разширяващата се гама електрически варианти на марката със синия овал. Зарядните станции на територията на комплекса са достъпни и за всички други собственици на електроавтомобили и са част от мрежата на Елдрайв.

С този проект „Мото-Пфое“ се превръща в безспорен лидер в автомобилната индустрия, както и сред компаниите в България, инвестиращи значителни средства в намаляване на собствения си въглероден отпечатък. Общата инвестиция се очаква да достигне 1 милион лева в рамките на 18 месеца и да доведе до спестяване на над 10 000 тона CO₂ за проектната работа на фотоволтаичните системи, захранвайки с възобновяема енергия комплексите не само на Ford, но и на Volvo, Jaguar и Land Rover. Това ще помогне на България да изгради по-бързо капацитет за устойчива енергия и ще редуцира въглеродния й отпечатък.

„Мото-Пфое“ е фокусирана от десетилетия върху социалната си роля и стремеж да бъде добър член на българското общество. От 1997 г. насам съществува и се поддържа дарителската програма на „Мото-Пфое“ за опазване на природното и културно наследство, която е корпоративен принос за устойчиво развитие и доказателство за социалната отговорност на компанията. „Мото-Пфое“ непрестанно се развива и в дигитализация на операциите и процесите си.

В допълнение още през 2009 г. групата „Мото-Пфое“, може би първа в бранша, въведе електронни фактури за клиентите си. Резервните части за автомобилите в портфолиото на компанията се предлагат в торбички от биоразградимия материал Degralen-L. От самото си създаване „Мото-Пфое“ е компания, която се стреми да допринася за опазването и благосъстоянието на различни видове отрасли, като чрез своята дейност се грижи за осигуряването на зелено, електрифицирано и свързано бъдеще за всички нас.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин