В изгнание: Меrcedes-Benz SLR McLaren изоставен от шест години!

В Чехия суперавтомобилът е веществено доказателство на съдебен процес – и затова от години не е помръдвал

1902
2017

Със сигурност на по-голямата част от вас ви се е случвало да оставите автомобила си поне за два последователни дни извън движение поради различни причини. Но само си представете, че поглеждате през прозореца и погледът ви се спира върху самотния Ford Mustang на съседа, зарязан на паркинга в продължение на месеци.

А сега си представете, че от същия този паркинг ви гледа не Ford Mustang, а Mercedes-Benz SLR McLaren и вместо за дни или месеци, е изчаквал кротко да му се подаде газ в продължение на цели шест години! Е, дори и да приемем, че вероятността съседът ви наистина да притежава нов Ford Mustang е относително слаба, това, че подобен модел Mercedes-Benz е оставен недокоснат за такъв дълъг период, е абсолютно реален факт.

През 2010 г. от списание ProDriver CZ са снимали бял SLR McLaren на паркинг за конфискувани коли. През 2017 г., същият този автомобил е бил заснет на същия паркинг, отново без следи от междувременна употреба. Колко тъжно само…

Според GTSpirit.com, тази кола е била конфискувана като част от разследване за кражба на лизингова компания. Поради това стечение на обстоятелсвата, автомобилът е със статус на веществено доказателство и се пази до приключване на разследването. Подобна съдба имат и огромен автомобил (макар и не толкова екзотични) в нашата страна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин