AUTO BILD България / В дрифт към Пайкс Пийк – Кен Блок и неговият Mustang „Hoonicorn“

В дрифт към Пайкс Пийк – Кен Блок и неговият Mustang „Hoonicorn“

Звездата от Youtube Кен Блок е увеличил значително мощността на своя Mustang "Hoonicorn", за да може той да се справи с едно изключително предизвикателство


26
окт.
2016

Като следващата стъпка след Gymkhana в равнината Кен Блок сега ще се изкачи в планината. Новото предизвикателство се нарича Climbkhana и ще отведе аса на дрифта на известния Пайкс Пийк в Колорадо, САЩ. Това се разбира от видеото, публикувано в Youtube от спонсора на Блок Toyo Tires. Изборът на автомобил явно ще е Mustang „Hoonicorn“, който за тази особена задача е бил подложен на значително повишаване на мощността. Благодарение на двата турбокомпресора и използването на метанол като гориво автомобилът развива могъщите 1400 к.с.!

Смърт за гумите по легендарното трасе

Участъкът, по който Блок ще изпълни своя убийствен за гумите спектакъл, изисква максимума от водача. Наистина, от видеото не се разбира дали легендарната писта на Pikes Peak International Hill Climb ще бъде премината изцяло в дрифт, но явно ще е така. Ако Блок се осмели да направи всичко това, по бързото трасе с дължина 19,99 километра го очакват 156 завоя, 1439 метра денивелация и седем процента наклон. Да не говорим за очакваното понижаване на мощността с 30 роцента, от която двигателите страдат в последните участъци заради голямата надморска височина. С това могат да се справят само най-добрите.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин