В Бургас за паркиране вече можем да плащаме през Viber

2208
2022

ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures), компания на Банка ДСК, и Община Бургас, осигуриха съвместно възможност за заплащане на паркирането в града с банкова карта. Това става чрез чатбот решение във Viber – CityGate, което ще осигури на жителите и гостите на Бургас по-евтин и удобен начин за паркиране на автомобилите им в синя и зелена зона.

„Като една най-активните и иновативни общини, ние винаги се стремим да улесним нашите граждани и гости с модерни градски решения, които са приложими в ежедневието и им носят допълнителна добавена стойност“, коментира Андрей Рунчев – директор на общинско предприятие „Транспорт“.

„Избрахме Община Бургас, защото винаги е готова да внедри и предложи на жителите и гостите си най-новите и иновативни технологии и платформи. Решихме да го осъществим съвместно с Viber – най-голямата чат платформа в България. Това решение надгражда стратегическото партньорство, което обявихме през май тази година“, каза по повод старта на услугата Александър Василев – директор „Продажби и управление на партньори“ в ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures).

Решението се реализира през най-популярното приложение за комуникация в България, като 94 % от потребителите на смартфони в страната използват Viber. Всеки желаещ може да използва този иновативен и лесен начин за паркиране, като потърси CityGate във Viber, регистрира се, въведе своята банкова карта и съответно заплати с нея паркирането на автомобила си в Бургас.

Веднъж инсталирано на телефона, приложението за онлайн заплащане осигурява автоматично локиране на местоположението на потребителя. В него можете да намерите информация за работното време на зоните за почасово платено паркиране, както и актуални новини за Бургас.

Услугата може да се ползва многократно. Съществува и опция за въвеждане на данни за неограничен брой превозни средства, както и неограничен брой банкови карти. Проектът е пилотен. DSK Ventures планира да въведе услугата в много други български общини.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин