AUTO BILD България / Въодушевлението от турботехниката – още информация за турбините и новите електрически компресори

Въодушевлението от турботехниката – още информация за турбините и новите електрически компресори

Супер-6-цилиндровия двигател ще бъде изграден на базата на мотора с три турбини. Сърцето на новият двигател е създадено по нов начин постоянно двустепенно свръхпълнене,което се състои от два турбокомпресора за ниско налягане и два за високо налягане.


3
май
2016

Инженерите на BMW са обявили мощността като 400 к.с., а въртящия момент ще достига 760 Нм. Разходът на гориво на новият Quadturbo в BMW Серия ще е 5,8 литра.

BMW Quadturbo само с двойно задвижване

Според инженерите Quadturbo, който BMW сами наричат „V8 Fighter“, може да отдаде още по-висок въртящ момент, но лимитиращият фактор е предаването на мощността, тоест 8-степенната автоматична трансмисия. По принцип също като Tri-Turbo с 381 к.с. и 750 Нм и новият дизел е свързан с двойно задвижване. С новия мощен дизел BMW иска да се конкурира директно с Audi SQ7. Неговият 4-цилиндров V8 развива 435 к.с.

Освен на постигането на тези максимални стойности  е обърнато и внимание на максимално широк използваем оборотен диапазон. От една стана, между 1 600 и 4100 об/мин на разположение трябва да са минимум 90% от максималния въртящ момент, а от друга между 3 000  и 5000. Трябва да можете да разполагате с поне 80 процента от мощността да двигателя.

Спринтът от 0 до 100 км/ч на 750d  ще отнема само 4,6 секунди. Новото Quadturbo на базата дизеловия B57 вероятноще се монтира и в моделните семейства Серия 5, Х5, Х6 и Х7.

Още по темата

Card image cap
Ето кои са най-добрите автомобили за 2017

8
ное.
2017

Шест автомобила получиха най-престижната автомобилна награда – „Златeн волан на AUTO BILD”. Традиционният „Почетен волан“ на AUTO BILD и BILD am SONNTAG отиде при шефа на Volvo Хакан Самуелсон

Card image cap
Продава се Mercedes-ът на Шумахер

14
юли
2016

Този Mercedes E 55 AMG T-модел от 1998 г. в момента се продава в Берлин. Първият му собственик е легендата от Формула 1 Михaел Шумахер.

Card image cap
Феноменът на достъпните „къщи на колела“

18
апр.
2016

Тествахме три буса за пътешественици, за да разберем на какво е способно новото поколение кемпери

Card image cap
Автономен автомобил се движи в Токио

26
окт.
2017

Демонстрация на следващото поколение на технологията ProPILOT по обществената пътна мрежа показа съществен напредък

Card image cap

В последния брой:

Архив >