AUTO BILD България / Въодушевлението от турботехниката – още информация за турбините и новите електрически компресори

Въодушевлението от турботехниката – още информация за турбините и новите електрически компресори

Супер-6-цилиндровия двигател ще бъде изграден на базата на мотора с три турбини. Сърцето на новият двигател е създадено по нов начин постоянно двустепенно свръхпълнене,което се състои от два турбокомпресора за ниско налягане и два за високо налягане.


3
май
2016

Инженерите на BMW са обявили мощността като 400 к.с., а въртящия момент ще достига 760 Нм. Разходът на гориво на новият Quadturbo в BMW Серия ще е 5,8 литра.

BMW Quadturbo само с двойно задвижване

Според инженерите Quadturbo, който BMW сами наричат „V8 Fighter“, може да отдаде още по-висок въртящ момент, но лимитиращият фактор е предаването на мощността, тоест 8-степенната автоматична трансмисия. По принцип също като Tri-Turbo с 381 к.с. и 750 Нм и новият дизел е свързан с двойно задвижване. С новия мощен дизел BMW иска да се конкурира директно с Audi SQ7. Неговият 4-цилиндров V8 развива 435 к.с.

Освен на постигането на тези максимални стойности  е обърнато и внимание на максимално широк използваем оборотен диапазон. От една стана, между 1 600 и 4100 об/мин на разположение трябва да са минимум 90% от максималния въртящ момент, а от друга между 3 000  и 5000. Трябва да можете да разполагате с поне 80 процента от мощността да двигателя.

Спринтът от 0 до 100 км/ч на 750d  ще отнема само 4,6 секунди. Новото Quadturbo на базата дизеловия B57 вероятноще се монтира и в моделните семейства Серия 5, Х5, Х6 и Х7.

Още по темата

Card image cap
Колко струва да поддържаш Veyron?

19
февр.
2016

В Лондон за 1,79 млн. паунда се продава Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Edition. Поддръжката на супермашината струва колкото на хеликоптер...

Card image cap
Идва ли краят на малките дизели?

3
май
2016

Наскоро Opel оповести, че започва поставянето на система за впръскване на AdBlue във всички класове. Експерти виждат в това опасност от увеличение на цените

Card image cap

В последния брой:

Архив >