Външност а ла Urus и по-голяма мощност за Audi RS Q8 от Mansory


3
ян.
2021

С P780 на базата на Audi RS Q8 тунинг-специалистите от Mansory са надминали Lamborghini Urus с цели 130 к.с. Бодикитът показва доста заемки при дизайна от италианския „брат-близнак“ на модела.

Mansory са се заели с втория си модел на Audi. След RS 6, от тунинг фирмата са преработили RS Q8. Идентичният модел от Инголщадт на Bentley Bentayga и Lamborghini Urus е получил от тунинг-специалистите както обикновено допълнителна мощност и разточително количество карбон. Затова пък бодикитът е по-скоро сдържан, като цитира италианския SUV Urus.

Радиаторна решетка в стила на Urus

Отпред хората от Mansory са направили нова рамка на решетката, монтирали са различна предна броня, както и нови решетки на страничните вентилационни отвори. Последните са издържани в Y-дизайн и изглеждат точно като при Urus. 

Преден капак с два вентилационни отвора отвежда горещия въздух на битурбо V8 двигателя. Отстрани впечатление правят новите капаци на страничните огледала, както и новите прагове. Отзад има спойлер на покрива, спойлер на капака на багажника и гигантски дифузьор. Той много прилича на същата част при Urus, но е с по-големи размери. Всичките тези части са от карбон. Като цяло тунингът кара RS Q8 да изглежда доста по-наточен,. но е далеч от други брутални творения на Mansory. По отношение на джантите клиентите имат възможност да избират между различни дизайни с размер 23 или 24 цола. От Mansory са облагородили кокпита с кожа, карбон, алкантара и нов волан.

V8 битурбо мотор с 1000 Нм максимален въртящ момент

От Mansory са увеличили мощността на 4-литровия битурбо V8 агрегат от 600 със 180 к.с. А максималният въртящ момент е пораснал дори с 200 до гигантските 1000 Нм. Lamborghini Urus разполага със „само“ 650 к.с. и 850 Нм максимален въртящ момент. Увеличението на мощността става възможно чрез нова ауспухова уредба и нова система за управление на двигателя. Според Mansory  времето за спринта от 0 до 100 км/ч на 4х4 модела намалява с 0,5 до 3,3 секунди.  Максималната скорост е вдигната на 320 км/ч. Това също е постижение над конкурента на RS Q8 от Lamborghini. Е, едва ли е необходимо да проявявате съчувствие спрямо SUV-а на Lamborghini.  Естествено от Mansory предлагат подходящ кит и за Urus. Цената става известна след запитване. Самото Audi RS Q8 стартира от около 250 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин