/ Външният вид на Hyundai Mufasa ни се струва познат

Външният вид на Hyundai Mufasa ни се струва познат

Не само името на Hyundai Mufasa ни е познато, но и външният му вид. Но откъде? Отговорът и други детайли – тук!

Лъвът е силен, смел и предизвикващ страх. А Hyundai Mufasa? Носещият името на Муфаса „Цар Лъв“ (анимационен филм от 1994 г.) е южнокорейски SUV – и горепосочените прилагателни едва ли са уместни за описание на неговия характер. Дизайнът обаче като че ли ни се струва познат. Напомня ни на Kia Sportage (предница) или EV6 (задница).

Все още не са известни много детайли за този SUV, но все има информация относно моторизацията: Mufasa няма да е електрически SUV – дори няма да е електрифициран. Hyundai ще го оборудват с 2-литров 4-цилиндров бензинов мотор, който разполага със 158 к.с. Максималната скорост на „корееца” ще бъде 187 км/ч. Собственото тегло на автомобила е 1910 килограма, а размерите му са както следва: 4475 мм (дължина), 1850 мм (широчина) и 1686 мм (височина).

Hyundai Mufasa е предвиден първоначално само за китайския пазар. Все още не е ясно, кога ще се появи моделът – както и на каква цена. Премиерата на Mufasa ще бъде в рамките на изложението „Auto Shanghai” (18-ти до 27-ми април 2023 г.). И кой знае: може би в реалността Mufasa ще има много повече общи неща с героя от анимационния филм.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин