Вълнения около Top Gear

Млад британец твърди, че при снимки на Top Gear неговото BMW M3 било счупено – при това от Джеръми Кларксън. Доказателството е регистрационният номер

1012
2015

Синьото BMW M3 на Роб Уилс от Великобритания е за боклука. Това съобщава пред вестник Daily Mail младият татко. По време на шофиране се чувало пукане от задна ос, а при напускане на магистрали – от кормилното управление. За състоянието на автомобила си обаче не бил виновен Роб, а Top Gear на ВВС. За материал за М3 бившият водещ на автомобилното предаване Джеръми Кларксън „скъсал от каране“ по най-брутален начин машината по тестовото трасе и вероятно така е причинил проблемите й. Притежателят на BMW посочва като доказателство за това регистрацията, която е същата като неговата. Когато Уилс купува М3-ката, търговецът му е казал само, че колата е използвана като демоавтомобил за обикновени клиенти.

Колите във Великобритания се регистрират само веднъж – без значение колко пъти сменят собственика си, и запазват номера си за цялото си съществуване. Ето защо е сигурно, че М3-ката на Уилс е всъщност тестваната от Кларксън. Вероятно по-късно производителят не е проверил техническото състояние на колата и не е извършил необходимите ремонти – каквато е практиката обикновено. Накрая дилърството на BMW заменя автомобила с друг на същата стойност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин