Възходът за Opel продължава: 15% ръст в Европа за февруари

0903
2016

Opel продължава тенденцията, очертана от положителното представяне на марката през януари, демонстрирайки възходяща тенденция на европейските пазари и през февруари. Предварителните данни сочат, че новорегистрираните автомобили са около 80 300 – което се равнява на увеличение от 15 процента или около 10 500 екземпляра в сравнение с продажбите през същия месец на 2015 година. Пазарният дял на марката Opel също отбелязва покачване с около 0,3 процентни пункта и вече достига 5,6 процента. Това са най-високите показатели по отношение на обема на февруарските продажби и пазарен дял в Европа от пет години насам.

Общите резултати на марката за първите два месеца на 2016 година също са положителни. Продажбите бележат ръст с около 18 000 автомобила или близо 13 процента, което означава, че ръстът е повече от два пъти по-голям от ръста на пазара като цяло. Автомобилният производител със седалище в Рюселсхайм успява да увеличи своя пазарен дял с повече от 0,3 процентни пункта до около 5,7 за този период, регистрирайки най-висок обем на продажбите и пазарен дял за първите два месеца от годината от 2011 година насам.

Сериозният ръст, отбелязан от марката през месец февруари, се дължи главно на засиленото търсене на новата Astra.  През февруари броят на новорегистрираните Opel-и отбеляза ръст на пазарите в 17 европейски държави, сред които на четирите големи западноевропейски пазара в Германия (+27%), Италия (+24%), Франция (+23%) и Испания (+23%). Наред с това, марката с мълния на емблемата регистрира увеличение на своя пазарен дял на 16 от пазарите в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин