Във Франция стартира производството на „преродения Defender“ Grenadier 4Х4

2110
2022

INEOS Automotive достигна важен момент в историята си стартирайки серийно производство на Grenadier 4X4 в завода си в Хамбах, Франция, където преди се произвеждаше Smart.

„Изминахме дълъг път от началото на проекта през 2017 г. и това е важен момент за INEOS Automotive като производител на автомобили“, каза Марк Тенант, търговски директор на INEOS Automotive. „Това, че стигнахме дотукм е доказателство за издръжливостта и упоритата работа на целия екип на INEOS Automotive, нашите партньори в развитието и доставчиците ни, за което им благодарим. А ние вече очакваме с нетърпение да направим и първите си доставки“.

За да достигне до повече клиенти, INEOS Automotive изгради обширна мрежа от над 200 търговски и сервизни обекта по целия свят.

INEOS Grenadier е оборудван с 3-литров BMW бензинов или дизелов двигател. Дизеловата версия е с мощност 249 к. с. и максимален въртящ момент от 550 Нм, а бензиновият двигател е с мощност 286 к. с. и максимален въртящ момент 450 Нм. Моделът използва 8-степенен автоматик на ZF, комбиниран с раздатъчна кутия с механичен контрол. Grenadiеr, който е силно модифицирана версия на предпоследния Land Rover Defender, поддържа дълбочина на газене от 800 мм и просвет от цели 264 мм, INEOS Grenadier е безкомпромисен офроудър, който ще служи вярно на своите собственици.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин