/ Във Враца стартира Европейският шампионат по картинг за издръжливост 2023

Във Враца стартира Европейският шампионат по картинг за издръжливост 2023

През изминалия уикенд стартира вторият шампионат по картинг за издръжливост „ЕКО 8 часа на България“ във Враца. В него взеха участие 53 отбора от 7 нации или общо 180 пилоти. На почетната стълбичка се качиха отбори от три държави. На първа позиция се класира италианският отбор E-Team 21, който спечели победата след изпреварване в последните обиколки. Те бяха следвани плътно от българския отбор на Bardahl Racing, който завърши само на няколко секунди след победителите. На третото място завършиха представителите на Белгия и световни шампиони от MRK Pro.

Европейският шампионат по картинг за издръжливост привлича състезатели от цял свят и е едно от най-атрактивните зрелища за любителите на моторните спортове. По традиция, организаторите обещават много силни емоции и адреналин, звездно присъствие и надпревара на различни писти в България. Основният партньор на шампионата „ЕКО“ също ще има свой отбор – „Еко и приятели“, който ще мери сили с професионалисти от цял свят.

Както всяка година, организаторите на „ЕКО 24-часа на България“ в Кюстендил и Враца, ще се ангажират с благотворителна кауза, като съберат и дарят средства за дете в нужда. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.

За поредна година Загорка подкрепя Европейския Шампионат по картинг за издръжливост в България, като част от инициативите си за безопасно шофиране и отговорна консумация, водени от марката Heineken 0,0 и посланието си „Когато шофираш, никога не пий“, фокусирани върху отговорния избор на консуматорите чрез висококачествената безалкохолна алтернатива на пивото.

И тази година календарът включва четири старта: 17-18 юни – ЕКО 24 часа на България, писта Кюстендил; 27 август – ЕКО 8 часа на България, писта Кюстендил; 30 септември- ЕКО 24 часа на България, писта Враца.

Двете 24-часови състезания от Европейския шампионат по картинг ще бъдат излъчвани в ефира на БНТ, а тези, които искат да гледат всички надпревари, ще могат да го направят на преките излъчвания в страницата на Кarting Еvents Bulgaria.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин