/ Във Ватикана ще разчитат на 40 електрически Volkswagen-а

Във Ватикана ще разчитат на 40 електрически Volkswagen-а

1711
2023

Volkswagen подкрепя Ватикана в прехода към електрическа мобилност. В началото на 2024 г. компанията ще достави 40 изцяло електрически автомобила от семейството ID, модели ID.3, ID.4 и ID.5. Превозните средства са част от стратегията за декарбонизация на Ватикана – според плана до 2030 г. автопаркът й трябва да бъде неутрален по отношение на климата.

„Електрификацията на автопарковете става все по-важна в световен мащаб. За нашата марка е голяма чест, че в бъдеще и служителите на Ватикана ще шофират изцяло електрически ID“, коментира Имелда Лабе, член на борда на Volkswagen за продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване. Дамата беше един от високопоставените мениджъри на Volkswagen, които лично предадоха първите два електромобила – ID.3 Pro Performance, във Ватикана в присъствието на папа Франциск.

Градът-държава се ангажира с внедряването на иновативни и устойчиви решения, които правят възможно намаляването на въздействието на човешките дейности върху околната среда с цел защита на планетата. Мобилността е във фокуса на специална програма, наречена „Екологична реконструкция 2030“, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на автопарка. За да бъде постигната тази цел, постепенно всички конвенционални автомобили на Ватикана ще бъдат заменени с модели на ток.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин