Второ място в класа за Григоров на рали „Antibes Cote d’Azur”


21
май
2018
Успешно за Григоров рейсинг тийм завърши зашеметяващото рали „Antibes Cote d’Azur”. Българският екипаж извоюва второ място в клас TER2 Cup, трето в клас ТЕR 2WD и завърши на осма позиция в общото класиране на „ТЕR” шампионата. Определено за отбора главната цел беше да финишира това трудно състезание на достойна позиция в различните класове и да поддържа добро, равномерно темпо, което успя да постави от самото начало.
За представянето си и цялостно впечатление, пилотът Григор Григоров споделя: „Изминалото рали беше най-трудното и техничното в досегашната ми кариера. Радвам се, че осъществих една мечта – да се състезавам на отсечки, по които безспорно велики имена на спорта са минавали. Изпълнихме началните си цели и убедително се установяваме на международна сцена като конкурентоспособен отбор. Изключително съм щастлив, че с Йордан Йорданов записахме етапна победа на най-прочутата в историята на спорта отсечка „Col de Turini”, за което получихме и специална награда. Доволен съм от себе си и екипа и им благодаря за всеотдайната работа!”
Заради грешката с избора на гуми, която допуснаха в съботния ден, след всеки манш момчетата бяха нащрек за всевъзможни ситуации и са сменяли своята стратегия, за да бъдат подготвени. Резултатите не закъсняха, неделният ден беше изключително успешен за тима. „С увеличаване на темпото, успяхме да надминем основния ни конкурент на някои етапи, но за още по-високи успехи се учим от най-добрите състезатели на това ниво “, допълни Григоров. Следващото състезание от TER шампионата, в което отборът ще участва, ще бъде рали „Rentiea Ypres“, Белгия, 21-23.06.2018 г.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >