Втори автомобилен гигант инвестира във Враца


7
февр.
2019

„Теклас България“ заяви официално интереса си за инвестиции в Община Враца. Това каза днес кметът на града Калин Каменов, предава kmeta.bg. „Теклас“ е сред най-големите производители на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия. След като бъде подписан договорът с Община Враца и чуждият инвеститор избере терен за изграждане на завод, ще започне същинският строеж. Първоначално се очаква „Теклас“ да разкрие 500 работни места за района на Враца, които постепенно трябва да се увеличат двойно. Инвестицията в новия завод ще бъде за повече от 30 млн. лева, разкрива Каменов. Това е вторият голям инвеститор от автомобилната индустрия, който избира Враца през 2019, напомня kmeta.bg. В началото на януари беше подписан договор за изграждане на завод на специализираната в кабели за автомобили германска компания MD Elektronik на стойност 22 млн. лв.

Още по темата

Card image cap
Уебър вдигна 336 км/ч с GT2 RS!

12
юли
2017

Марк Уебър вдигна с новото Porsche 911 GT2 RS спиращите дъха 336 км/ч на пистата Нюрбургринг! Дали това е достатъчно за рекорд и първо място?

Card image cap
Възроденото Porsche 911 от Льо Ман

13
апр.
2016

На изложението Techno Classica в Есен Porsche представи уникален реставриран автомобил. Победителят от Льо Ман през 1972 година доскоро бе само купчина стари ламарини

Card image cap
Първи впечатления: Skoda Octavia Facelift

8
февр.
2017

Skoda направи фейслифт на Octavia - седанът и комбито получиха нова предница и модернизирана инфотейнмънт система

Card image cap

В последния брой:

Архив >