/ Вторият сервизен център на Volvo Trucks в София ще струва 10 млн. лева

Вторият сервизен център на Volvo Trucks в София ще струва 10 млн. лева

За последните осем години компанията влага близо 23 млн. лева в развитие и разширяване на сервизната си мрежа в страната.

В началото на юли стартира изграждането на втори собствен сервизен център на Volvo Trucks в София. С това мрежата от сервизни точки на компанията в страната ще наброява шест. Базата ще се простира на терен от 12.5 декара, разположени на околовръстния път при село Казичене, в непосредствена близост до изхода на автомагистрала „Тракия“. Амбицията на компанията е центърът да заработи на пълни обороти от средата на 2024 г.

В него ще се извършват обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама нови и употребявани товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. Капацитетът на обслужване при пълно натоварване ще бъде 20 000 сервизни часа или 6 000 камиона годишно. Клиентите ще могат да разчитат на екип от 20 професионалисти с опит. Складовата база ще разполага с широко портфолио от налични оригинални резервни части, както и гарантирано осигуряване на други в рамките на 24 часа. Проектът включва соларни панели, алтернативни решения за отопление и зарядни станции за електрически превозни средства като част от мерките, които Volvo Trucks предприема в България, като стъпка по пътя към намаляване на вредните емисии.

“В София и областта са съсредоточени много и изключително динамично развиващи се компании в транспортния бранш, логистични центрове и големи купувачи на товарни превози. В отговор на това, изискванията и нуждите на клиентите ни, както и на нарастващата популация камиони Volvo, с втория ни собствен сервизен център в София ще осигурим максимално бързо още по-достъпна услуга, гъвкавост и увеличен капацитет.”, обясни Фредрик Олсон, Управляващ директор на Volvo Trucks България.

Инвестицията е в размер на близо 10 млн. лв. и е част от цялостната стратегия на Volvo Trucks България за устойчиво развитие в страната. Партньор на компанията в този проект е стоителната фирма „Бигла III“ ЕООД.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин