Вторият модел на Byton ще бъде лимузина

1406
2018

Вторият автомобил на Byton ще бъде Сoupé-седан и ще се движи автономно. Представена студия ни дава насока за K-Byte. AUTO BILD ще ви даде информация

Вторият автомобил на Byton ще бъде лимузина с името K-Byte. Автомобилният производител показа студията на модела. Колата е базирана на Byton SUV, а за да бъде оповестена тази родствена връзка, и двата модела носят добавка в името „Byte“. K-Byte е с дължина 4,95 метра, широчина 1,95 метра и височина 1,50 метра. Междуосието на седана а ла Coupe е 3 метра. От Byton се гордеят особено много с дизайна на задната колона. В предницата и задницата на студията има анимирани повърхности. Над тях отпред са тесните като амбразури фарове, състоящи се от по три правоъгълни LED-единици. През цялата задница на K-Byte Concept преминава червена светлина ивица.

От Byton засега не дават информация относно интериора, но AUTO BILD смята, че той ще бъде подобен на този в M-Byte с простиращ се по цялата широчина на автомобила монитор. Лимузината ще може да се движи автономно и затова е оборудвана с лидарни сензори, които сканират средата около автомобила. Тези сензори се виждат на покрива, а отстрани са разположени под камерите, заместващи страничните огледала. Още през 2020 г. Byton възнамерява да изпробва автономното шофиране с флота от прототипи. Пазарният старт на Byton K-Byte ще бъде през 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин