Всяко Ferrari от 2019 г. ще бъде хибрид

1011
2016

Известно време мина, докато Ferrari прегърне хибридната технология и видим нещо по-различно от чист високооктанов бензин, което да задвижва колите от Маранело. В момента италианската марка има само един хибриден модел в лицето на мощното 963 к.с. LaFerrari, при което хибридната система единствено увеличава мощността на V12 двигателя.

Комбинацията от строги изисквания за вредни емисии CO2 и търсене на по-големи продажби обаче ще ускорят появата на електромотори и в останалите суперколи. Задава се Ferrari електрификация.

Изпълнителният директор на Ferrari Серджо Маркионе заяви, че всяко едно Ferrari след 2019 г. ще бъде с хибриден елемент. Това ще позволи на компанията да реализира до 10 000 продажби годишно до 2025 г. През тази година Ferrari гони производство от около 8000 коли, като таргетът за следващите три години е сглобяване на над 9000 екземпляра годишно.

Както знаете Ferrari се отдели от групата на Fiat Chrysler Automobiles в началото на годината, като новата стратегия на компанията включва превръщане на марката в бранд за луксозни стоки. Засега обаче, а и дано за в бъдеще, фокусът е върху автомобилите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин