Всяко Ferrari от 2019 г. ще бъде хибрид


10
ное.
2016

Известно време мина, докато Ferrari прегърне хибридната технология и видим нещо по-различно от чист високооктанов бензин, което да задвижва колите от Маранело. В момента италианската марка има само един хибриден модел в лицето на мощното 963 к.с. LaFerrari, при което хибридната система единствено увеличава мощността на V12 двигателя.

Комбинацията от строги изисквания за вредни емисии CO2 и търсене на по-големи продажби обаче ще ускорят появата на електромотори и в останалите суперколи. Задава се Ferrari електрификация.

Изпълнителният директор на Ferrari Серджо Маркионе заяви, че всяко едно Ferrari след 2019 г. ще бъде с хибриден елемент. Това ще позволи на компанията да реализира до 10 000 продажби годишно до 2025 г. През тази година Ferrari гони производство от около 8000 коли, като таргетът за следващите три години е сглобяване на над 9000 екземпляра годишно.

Както знаете Ferrari се отдели от групата на Fiat Chrysler Automobiles в началото на годината, като новата стратегия на компанията включва превръщане на марката в бранд за луксозни стоки. Засега обаче, а и дано за в бъдеще, фокусът е върху автомобилите.

Още по темата

Card image cap
Представяме ви: Porsche 718 Boxster GTS

18
окт.
2017

Porsche пуска новия топмодел на 718 Boxster. GTS остава с 4-цилиндров боксерен двигател, а мощността му е увеличена. AUTO BILD ще ви даде информация!

Card image cap
КАТ вече приема глоби онлайн

27
юни
2017

Обновеният сайт на МВР разполага с функция за плащане на задължения по Интернет

Card image cap
Манипулации с емисиите и при Porsche Cayenne?

12
юни
2017

Porsche е поставила на 3-литровия дизелов Cayenne подозрително устройство, което влияе на отделяните азотни оксиди, пише Spiegel

Card image cap

В последния брой:

Архив >