Всичко за Panamera GTS


16
окт.
2018

Разполагащата с 460 к.с. Porsche Panamera GTS се предлага като седан и комби – но винаги с V8 мотор

Porsche разширява спортната гама на Panamera с GTS-модел. Както седанът, така и комбито (Sport Turismo) се предлагат в това изпълнение. Ядрото е 4-литровият  V8-битурбо агрегат с 460 к.с., с който GTS ускорява за 4,1 секунди до темпо 100. Серийното оборудване включва пакета „Sport Design“ – отвън с черни акценти, а отвътре – с много алкантара. За подобаващото усещане се грижи динамичната система с въздушно окачване. Panamera GTS-моделите могат вече да бъдат поръчани. Цената на седана е 275 000 лв., а за Sport Turismo Porsche иска най-малко 283 000 лв.

Структурата на вътрешното пространство е идентична с тази на обикновената Panamera. При GTS-моделите от Porsche не пестят черна алкантара и елодиран алуминий. Серийни са отопляемият волан и  LTE-модулът. Ако това не ви е достатъчно, в ценовата листа ще намерите и интериорния пакет GTS. С него оборотомерът, декоративните шевове и GTS-надписите са в червено.

Джантите на модела са 20-цолови, а каросерията на Panamera GTS е с десет милиметра по-ниска. Спирачните дискове също са по-големи: диаметърът на предните е 39, а на задните – 37 см.

Максималният въртящ момент на двигателя е 620 Нм (20 к.с. и 100 Нм повече в сравнение с предшественика). Серийното оборудване включва 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, спортна ауспухова уредба и двойно задвижване. Максималната скорост на Porsche Panamera GTS е 292 км/ч за седана и 289 км/ч за Sport Turismo.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >