Всичко за Opel Crossland X

Opel разширява гамата на X-моделите си. След Mokka X на пазара се появява градският SUV Crossland X.


18
ян.
2017

Opel планират голяма офанзива от модели за 2017 г. – ще се появят общо седем нови модела. Най-важната новост редом с Insignia ще бъде Crossland X, малък SUV, който има обща платформа с Peugeot 2008.  Моделът е с дължина от 4,21 метра – тоест с 16 см по-къс от Astra, но същевременно по-дълъг с десет сантиметра. Докато Mokka X като SUV може да се справи с терени извън пътя благодарение на двойното си задвижване, то Crossland X ще бъде градски автомобил с рустикална визия. Тя е подчертана от пластмасовите елементи по вратите и калниците, както и от защитата за пода на автомобила отпред и отзад. Заради по-високата си позиция на седене Opel Crossland X ще притежава по-добър обзор. Багажникът побира 410 литра, а ако сгънете задните седалки ще получите вместимост от 1255 литра. задните седалки на Crossland X могат да се регулират по дължина с 15 сантиметра и да се сгъват в съотношение 60:40. Сред другите екстри на Crossland X за изцяло LED-фаровете, Head-up-дисплей, 180-градусова камера за заден ход, както и панорамен покрив. Срещу доплащане през зимата може да използвате функцията за подгряване на предното стъкло и волана. Пир асистиращите системи за водача от Opel предлагат следното: автоматичен асистент за паркиране, асистент за запазване на пътното платно, който разпознава и ограниченията на скоростта, асистент за мъртвата зона, както и асистент за предупреждение при сблъсък с движещия се отпред автомобил, който може да разпознава и умора у водача.

За Crossland X се предлагат две различни инфотейнмънт системи: Radio R 4.0 IntelliLink и Navi 5.0 IntelliLink с 8-инчов дисплей. На борда е и онлайн-асистентът Opel OnStar с WLAN-Hotspot. Apple CarPlay и Android Auto също се предлагат в Crossland X, както и индуктивно зареждане на мобилни телефони.

Засега от Opel не дават много информация за двигателите. AUTO BILD предполага, че моторите ще бъдат от гамата на Opel: 3- и4-цилиндрови, които ще бъдат комбинирани с механична или автоматична трансмисия. Възможно е на по-късен етап да има и хибридна версия от Peugeot, но няма да се предлага 4х4 задвижване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин