Всичко за I.D. Vizzion

Най-новата I.D.-студия се появява без волан: VW I.D. Vizzion се движи автономно и може да измине изцяло на електричество до 665 километра


6
мар.
2018

На автосалона в Женева VW представиха нова електростудия – I.D. Vizzion. Нейната особеност: лимузината от висок клас няма волан! Четвъртият модел от семейството I.D. е първият напълно автономен модел на VW. Шоу автомобилът ни показва, в каква посока ще се развият техниката и дизайнът на бъдещето на VW. Дизайнът на I.D. Vizzion е редуциран до най-необходимото, като концепцията е ориентирана преди всичко към комфорта. Така благодарение на срещуположно отварящите се врати няма средна колона, което осигурява повече място при качване.

Управлението на VW I.D. Vizzion предава водача на така наречения „дигитален шофьор“ – няма нито волан, нито видими елементи за управление. Студията се движи, управлява и навигира самостоятелно. По време на пътуване пасажерите ще се занимават с други неща – например да сърфират в интернет. Посредством гласови команди и жестове те ще комуникират с виртуален хост, който ще запомня личните предпочитания на пътниците.

Дългата 5,11 метра студия е задвижвана от два електромотора – задвижването е 4х4. С 225 кВт. системна мощност са възможни 180 км/ч максимална скорост. Литиево-йонните батерии с капацитет от 111 кВтч. правят възможен според VW пробег от до 665 километра.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >