Всичко за CLA 45 Shooting Brake

1707
2019

Със CLA 45 Shooting Brake AMG завършва портфолиото си от компактни модели. AUTO BILD ви представя потентното спортно комби от Афалтербах

Сега спортното комби на CLA се превръща в истински AMG! С CLA 45 Shooting Brake хората от Афалтербах окомплектоваха гамата си от компактни модели с може би най-практичния автомобил, без да пренебрегваме впечатляващите технически данни. Също както и при обикновения CLA, за задвижването на Shooting Brake отговаря новоразработеният 2-литров 4-цилиндров мотор на AMG. В базовата си версия той разполага с 387 к.с., а като S-вариант дори с 421 к.с. Това го прави най-мощният 4-цилиндров агрегат на света. Мощното комби ще бъде на пазара още през тази година, а CLA 45 ще бъде в шоурумите през есента на 2019 г. Цената на CLA 45 Shooting Brake ще започва от 120 000 лв.

CLA Shooting Brake във версия 45 AMG е оборудван със специални елементи, които се различават от тези на обикновената версия. Отпред 45 има внушителни вентилационни отвори, които осигуряват достатъчно въздух за охлаждане на двигателя. За да бъде маркиран Shooting Brake допълнително като топмодел, той е получил типичната за AMG радиаторна решетка Panamericana. Комбито е с по-широки калници, което го оприличава на външен вид на AMG GT-4. Джантите са 19-цолови AMG 9опционални) с централен болт, а серийните са с 18 цола. Задницата е доминирана от четири ауспухови тръби и дифузьор.  При обикновения 45 техният диаметър е 82 милиметра, а при CLA 45 S – 90 милиметра.

Вътрешното пространство не се различава от това на CLA 45. В Shooting brake също всичко е ориентирано към спорта, но остава близко до оформлението на по-малкия брат CLA 35. Освен тапициран с алкантара волан, Shooting Brake естествено е оборудван със спортни седалки. Във вътрешното пространство на базовия модел има червени акценти. Ако изберете топмодела 45 S, то акцентите са в жълто.

В техническо отношение CLA 45 във версия Shooting Brake не отстъпва по нищо на Coupé-то. Това означава: 4-цилиндров 2-литров турбо мотор, 8-степенна AMG-Speedshift-трансмисия и дрифт-режим. Още в базовата си версия двигателят на CLA 45 разполага с 387 к.с. и 480 Нм максимален въртящ момент. Ако искате топмодела, трябва да се насочите към 45 S. Тогава агрегатът ще разполага с 421 к.с. и 500 Нм. Тук сериен е и дрифт-режимът. Той повишава пъргавината на CLA in в завоите. За базовия вариант режъмът е наличен в пакет „AMG Dynamic Plus“. При всички версии на CLA Shooting Brake двойното задвижване е серийно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин