A1 Citycarver: бонзай кросоувърът на Audi


30
юли
2019

Audi превръща A1 в базиран на малък автомобил кросоувър: новият модел се нарича A1 Citycarver. AUTO BILD ще ви информира за разликите спрямо обикновеното A1!

Audi A1 ще се сдобие с по-рустикален събрат – A1 Citycarver. Изглеждащият като пригоден за извън пътя малък автомобил (дължина: 4,04 метра) е класически кросоувър: предната и задна брони са с ново оформление и имат части със загатната защитна кора, а рамките на калниците са в различен цвят. В задницата A1 Citycarver е със сериен S-Line-заден спойлер на покрива. Освен топва кросоувърът на A1 е с поне 16-цолови джанти – за разлика от обикновеното A1, което е с 15-цолови.

Технически Audi A1 Citycarver е базиран на A1 Sportback. Това означава, че няма да има двойно задвижване. Затова пък Citycarver е с повдигнато с 4 сантиметра окачване, като за по-високата позиция допринасят и 16-цоловите джанти. По отношение на оборудването е ясно почти всичко: изцяло LED-фарове, както и 10,1-инчов тъчскрийн.  

AUTO BILD предполага, че ще ма надценка за кросооувър-визията

Освен това Audi предлага за A1 Citycarver доплащащ се динамичен пакет. В този случай малкият автомобил е качен на 18-цолови джанти, има червени спирачни апарати и разполага със саунд-актуатор, както и с окачване с регулиращи се амортисьори и програмата на Audi „drive select“. От август 2019 г. Audi A1 Citycarver ще може да се поръчва, а от есента ще бъде в шоурумите. Към момента от Audi ще дават информация относно моторизациите и цените – AUTO BILD предполага, че Audi ще сложат за Citycarver надценка „Offroadlook“ от порядъка на 3000 лв.

Още по темата

Card image cap
Почти 94 млн. автомобила продадени през 2016 г.

22
мар.
2017

OICA изнесе данните за продажбите през изминалата година

Card image cap
Новата Kia Сee’d вече е готова

5
ян.
2018

Третото поколение на Kia Сee'd беше „щракнато“ без маскировка в Южна Корея. Вижте първите снимки на компактния модел

Card image cap
Лондон въведе наказателна такса за най-замърсяващите автомобили

23
окт.
2017

Целта на т.нар. toxicity charge в централен Лондон е да съдейства за пречистване на въздуха в града

Card image cap

В последния брой:

Архив >