A1 Citycarver: бонзай кросоувърът на Audi

3007
2019

Audi превръща A1 в базиран на малък автомобил кросоувър: новият модел се нарича A1 Citycarver. AUTO BILD ще ви информира за разликите спрямо обикновеното A1!

Audi A1 ще се сдобие с по-рустикален събрат – A1 Citycarver. Изглеждащият като пригоден за извън пътя малък автомобил (дължина: 4,04 метра) е класически кросоувър: предната и задна брони са с ново оформление и имат части със загатната защитна кора, а рамките на калниците са в различен цвят. В задницата A1 Citycarver е със сериен S-Line-заден спойлер на покрива. Освен топва кросоувърът на A1 е с поне 16-цолови джанти – за разлика от обикновеното A1, което е с 15-цолови.

Технически Audi A1 Citycarver е базиран на A1 Sportback. Това означава, че няма да има двойно задвижване. Затова пък Citycarver е с повдигнато с 4 сантиметра окачване, като за по-високата позиция допринасят и 16-цоловите джанти. По отношение на оборудването е ясно почти всичко: изцяло LED-фарове, както и 10,1-инчов тъчскрийн.  

AUTO BILD предполага, че ще ма надценка за кросооувър-визията

Освен това Audi предлага за A1 Citycarver доплащащ се динамичен пакет. В този случай малкият автомобил е качен на 18-цолови джанти, има червени спирачни апарати и разполага със саунд-актуатор, както и с окачване с регулиращи се амортисьори и програмата на Audi „drive select“. От август 2019 г. Audi A1 Citycarver ще може да се поръчва, а от есента ще бъде в шоурумите. Към момента от Audi ще дават информация относно моторизациите и цените – AUTO BILD предполага, че Audi ще сложат за Citycarver надценка „Offroadlook“ от порядъка на 3000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин