Всичко за новото комби на Insignia

Почти едновременно с Insignia от Opel ще пуснат на пазара и новото комби Sports Tourer. Дължината на модела е 5 метра, а AUTO BILD го разгледа отвън и отвътре!

0603
2017

Комби-версията на Opel Insignia носи името Sports Tourer. Второто поколение на модела е базирано на изцяло нова платформа. В зависимост от задвижването и оборудването си, Insignia Sports Tourer ще тежи с до 200 кг по-малко от своя предшественик. Теглото е редуцирано най-вече посредством използване на леки материали. Дължината на комбито е 4,99 метра (предшественикът бе дълъг 4,91 метра). Междуосието е пораснало с 9, а следата с 1,1 сантиметра. Линията на покрива е а ла Сoupé и отива много на новата муцуна на Opel с по-ниско разположената решетка на радиатора. Формата на покрива не се отразява на вместимостта на багажника, дори напротив: тя е увеличена на 1640 литра, което е с около 100 л повече.

Предлаганото място е превъзходно, седалките са отлични, а решаващото предимство на комбито е на задната седалка на комбито на Insignia. Там спокойно могат да седят и пасажери с ръст от 1,95 м.

Задният капак на комбито на Insignia се отваря след движение с крак.  Оборудването включва матрични LED-светлини (32 вместо 16 LED-елемента). Нови са и Head-up-дисплеят, 360-градусова камера, адаптивен темпомат, асистент за запазване на пътното платно и система за предупреждаване при напречно движещи се автомобили при излизане от паркомясто. Окачването Flexride с трите режима „Standard“, „Tour“ и „Sport“ е усъвършенствано, а двойното задвижване на Insignia е обновено. За разлика от при другите производители темата за свързаността при Opel не струва цяло състояние: системата OnStar си върши работата отлично (владее  Apple CarPlay и Android Auto) и не е скъпа.

От Opel предлагат за Insignia три бензинови мотора: 1,5-литров турбо с две степени на мощността (140 к.с. и 165 к.с.), както и 2,0-литров турбо с 260 к.с. Дизеловите агрегати са три с мощност от 110 до 170 к.с.

Opel ще продължи да залага на традиционната автоматична трансмисия с 8 степени. Стартът на продажбите на седана и комбито е от края на юни 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин