Всичко за новия Citroën C3

2906
2016

След седем години Citroen се разделя с традиционната визия и дава на С3 освежен дизайн, подобен на този при С4 Cactus. Според пресинформацията С3 вече е „шарен и нахъсан” – първите разпространени снимки напълно подкрепят тази версия. Французите предлагат за третото поколение на модела девет екстериорни цвят и още три (черен, червен и бял) само за покрива.

Дизайнът на С3 използва някои ключови елементи от оформлението на C4 Cactus – като дневните светлини над основните фарове и т.нар. Airbumps във вратите. Линията на покрива на дългия 3,99 м малък автомобил е с 4 см по-надолу в сравнение с предшественика. За момента Citroen не дава информация за цените. AUTO BILD обаче очаква в Германия машината да се продава за около 14 000 евро.

Dashcam и асистент за следене на умората

Кокпитът на С3 изглежда по-ясен от този на Cactus. Арматурното табло е модерно и събира най-важните функции в централния 7-инчов тъчскрийн. Тепърва ще разберем дали увеличението на дължината (+5 см) и на междуосието (+7 см) се отразява върху пространството в купето. Обемът на багажника е точно като при предходния модел – 300 л.

Citroen осигурява и важни електронни асистиращи системи – на борда освен система за следене на лентата вече има системи за следене на мъртвия ъгъл, както и на умората. Инфотейнмънт уредбата владее Apple CarPlay и Android Auto (от пролетта на 2017), както и  MirrorLink. Съществена особеност е монтирана до огледалото за обратно виждане камера, която може да прави HD-видеоклипове, както и снимки с резолюция два мегапиксела – а целият този материал може да бъде шерван в социалните мрежи, когато колата е в покой. При ПТП устройството функционира като Dashcam и автоматично пази запис от случилото се. Клиентите ще могат да избират между пет агрегата: три 3-цилиндрови бензинови с 68, 82 и 110 к.с., както и два дизелови (75 и 100 „коня”). Всички двигатели стандартно ще бъдат комбинирани с ръчна скоростна кутия, автоматична трансмисия е в процес на разработка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин