Всички нови модели на Jaguar Land Rover ще бъдат „електрифицирани”

От 2019 г. Jaguar и Land Rover/Range Rover задължително ще разполагат с електрическа или хибридна версия


28
авг.
2017

От 1-ви март тази година Ханно Кирнер е главен стратег на британския производител Jaguar Land Rover. В интервю пред германски медии той разкрива, че до две години всеки модел на компанията ще бъде предлаган или като Plug-in хибрид, или като електромобил. Към момента клиентите на компанията все още залагат предимно на дизелите, но при този тип задвижване бил наблюдаван спад в търсенето в рамките на 5-10 процента – въпреки че JLR залага на SCR‑катализатор и система за впръскване на AdBlue с цел покриване на нормите Евро 6. В момента британците не поставят като приоритет разработка на задвижване с горивна клетка – според тях в краткосрочен план най-важните ще бъдат моделите на бензин, дизел и Plug-in хибридите.

Още по темата

Card image cap
Автоморга за суперавтомобили

27
май
2017

В невзрачен калифорнийски двор много суперспортни италиански автомобили (или по-точно – останките от тях) са поели по своя път към вечността

Card image cap
Екстрите повишават цената на едно Ferrari с близо 40 процента

23
ное.
2016

Някой отметки в списъка с допълнително оборудване вдигат цената на едно Ferrari 488 Spider до небесата. Тези екстри повишават цената на спортния автомобил с близо 40 процента!

Card image cap
Krupp Titan: гигант с две сърца

11
дек.
2017

Звучи като шега, но е истина - звъкът от двигателя на този камион наистина звучи като "кроп-кроп-кроп"... В началото на 50-те години Krupp Titan е не само единственото товарно возило, способно да произнася името си, а и своеобразен еквивалент на представителната лимузина Mercedes 300 "Аденауер" в кръговете на транспортните фирми в следвоенна Германия.

Card image cap

В последния брой:

Архив >