Всички модели автомобили Suzuki стават хибриди


27
сеп.
2019

Почти всички автомобилни марки вече имат хибриден или електрически модел в портфолиото си, но малко са тези, които интегрират атлетнативни технологии за задвижване в цялата си гама. SUZUKI се нарежда сред пионерите тук и в това няма нищо изненадващо. В бъдеще всички модели автомобили на японската марка ще имат хибридна версия.

Хибридната технология на SUZUKI комбинира интегриран стартер генератор и литиево-йонна батерия, като системата презарежда батерията с електричество, генерирано от енергията при намаляване на скоростта на автомобила, за да подпомогне ускорението на двигателя и да намали разхода. Казано накратко, системата пести гориво, като в същото време осигурява максимална ефективност без ограничения на пробега и специална поддръжка. С тази технология няма да ви се налага да променяте стила си на шофиране – просто сядате зад волана и се наслаждавате на вълнуващо шофиране. Първят модел на SUZUKI с хибридна технология – BALENO, беше представен на клиентите през пролетта на 2016 г. Малко след това SWIFT и IGNIS също се сдобиха с нея, но и при трите модела хибридната система се предлагаше като опция само в най-високите нива на оборудване. От този месец вече са налични за поръчки моделите IGNIS и SWIFT, оборудвани с леката и компактна хибридна система в цялата си продуктова линия, а в края на 2019-та година ще започне и производството на новите хибридни SUV модели – VITARA и S-CROSS.

Това реално означава, че от началото на 2020 г. всички модели в гамата на SUZUKI ще се предлагат като хибриди. За първите осем месеца от годината българският пазар отчита 10% дял на автомобилите с алтернативно задвиждане, в това число и тези с хибридна технология, 52% са регистрираните нови автомобили с бензинови двигатели и 38% дизеловите. От SUZUKI вярват, че родният пазар ще следва глобалните тенденции, които обещават над 30% пазарен дял за хибридните и електрически автомобили през 2025 г., и техните конкурентни ценово модели ще бъдат сред предпочитаните.

Още по темата

Card image cap
Париж забрани движението на автомобили на възраст над 20 години

16
ян.
2017

Мярката важи за делнични дни във времето от 8:00 до 20:00, френската столица въведе специални винетки в зависимост от екологичния клас

Card image cap
Volvo Cars отбелязва 90-годишен юбилей с първото ново ХС60

13
апр.
2017

Производството на второто поколение на SUV-a стартира през април в Гьотеборг, Швеция

Card image cap
Всичко за новото комби на Insignia

6
мар.
2017

Почти едновременно с Insignia от Opel ще пуснат на пазара и новото комби Sports Tourer. Дължината на модела е 5 метра, а AUTO BILD го разгледа отвън и отвътре!

Card image cap

В последния брой:

Архив >