Всички модели автомобили Suzuki стават хибриди


27
сеп.
2019

Почти всички автомобилни марки вече имат хибриден или електрически модел в портфолиото си, но малко са тези, които интегрират атлетнативни технологии за задвижване в цялата си гама. SUZUKI се нарежда сред пионерите тук и в това няма нищо изненадващо. В бъдеще всички модели автомобили на японската марка ще имат хибридна версия.

Хибридната технология на SUZUKI комбинира интегриран стартер генератор и литиево-йонна батерия, като системата презарежда батерията с електричество, генерирано от енергията при намаляване на скоростта на автомобила, за да подпомогне ускорението на двигателя и да намали разхода. Казано накратко, системата пести гориво, като в същото време осигурява максимална ефективност без ограничения на пробега и специална поддръжка. С тази технология няма да ви се налага да променяте стила си на шофиране – просто сядате зад волана и се наслаждавате на вълнуващо шофиране. Първят модел на SUZUKI с хибридна технология – BALENO, беше представен на клиентите през пролетта на 2016 г. Малко след това SWIFT и IGNIS също се сдобиха с нея, но и при трите модела хибридната система се предлагаше като опция само в най-високите нива на оборудване. От този месец вече са налични за поръчки моделите IGNIS и SWIFT, оборудвани с леката и компактна хибридна система в цялата си продуктова линия, а в края на 2019-та година ще започне и производството на новите хибридни SUV модели – VITARA и S-CROSS.

Това реално означава, че от началото на 2020 г. всички модели в гамата на SUZUKI ще се предлагат като хибриди. За първите осем месеца от годината българският пазар отчита 10% дял на автомобилите с алтернативно задвиждане, в това число и тези с хибридна технология, 52% са регистрираните нови автомобили с бензинови двигатели и 38% дизеловите. От SUZUKI вярват, че родният пазар ще следва глобалните тенденции, които обещават над 30% пазарен дял за хибридните и електрически автомобили през 2025 г., и техните конкурентни ценово модели ще бъдат сред предпочитаните.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин