Новини » Всички зарядни станции на Tesla в Германия се оказаха незаконни

Всички зарядни станции на Tesla в Германия се оказаха незаконни

1508
2022

Зарядните станции за електромобили от марката Tesla в Германия не отговарят на тамошните законодателни разпоредби. Всички общо над 1800 точки за зареждане на американската компания не съответстват на германския закон за калибриране, разкриват данни на производителя, както и проучване за проекта „IKT für Elektromobilität“, съобщи „Ханделсблат“ в четвъртък.

Проблемът с „колонките на Мъск“ е, че те не разполагат с брояч, който да отчита колко електроенергия се таксува към клиента. А точно това изисква германското законодателство.

Властите го знаят и игнорират

Катарина Боше от IKT смята, че това ще се промени, но ще трябва време. „Очаква се, че процесът на преоборудване към инфраструктура за бързо зареждане да се проточи до края на 2023 г.“, разкрива тя пред „Ханделсблат“.

Властите са наясно с незаконните станции за зареждане – и очевидно не ги е грижа: „Незаконната им експлоатация не е възпрепятствана и не подлежи на санкциониране“, казва ръководителят на Баварската държавна служба за метрологичен надзор Томас Веберпалс, цитиран от „Ханделсблат“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ