Все повече български студенти стават част от глобалния инженеринг екип на Visteon

2908
2023

Започна второто издрание на RISE – глобалната програма на Visteon за начинаещи в областта на автомобилните технологии. 24 български студенти са вече част от глобалните екипи на компанията, което им дава възможност да се развиват на световно ниво от ден първи на техния професионален път в мобилити индустрията.

След успешното първо издание на RISE през 2023-a Visteon разшири обхвата на програмата в България, като дава възможност на български студенти в сферата на софтуера и механиката да работят по проекти за автомобилите на бъдещето.

Прогамата е с продължителност от 18 месеца, като предвижда студентите да преминат през три етапа на развитие с различна продължителност и фокус върху софтуерна или механична разработка. Модулите включват едномесечно въведение в света на Visteon, автомобилния софтуер и механика, и работа в глобална технологична компания. Следват два етапа съсредоточени върху реални проекти и различни роли по тяхната реализация, включващи тестване, интеграция и програмиране на софтуерни решения, преди те да бъдат имплементирани в автомобила.

Във всеки един от етапите на програмата талантите ще имат възможността да се учат и да работят с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво. Заедно с тях ще разработват най-новите технологични проекти за автомобилите на бъдещето в световен мащаб.

С началото на второто издание общият брой RISE-ъри, които работят по автомобилите на бъдещето в технологичния център на Visteon в София, е над 50. Първите 30 таланти, които започнаха своето развитие в света на аутомотив технологиите през лятото на 2022 година, вече имат активна роля в разработването на софтуерни продукти на компанията в сферата на технологиите за електромобили, инфотеймънт, дисплеи и др.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин