Все още без V8 мотор за E-клас Coupé

2705
2020

Mercedes-AMG представи фейслифта на E 53 Coupé и Cabrio с нова предница и радиаторна решетка Panamericana – но отново без V8 двигател!

След седана и комбито Т-модел Mercedes AMG E 53 Coupe и Cabrio ще получат новата, изключително спортна радиаторна решетка  Panamericana, която напомня на тази на AMG GT.

Решетка Panamericana за унифицирана външност

Докато тунинг-специалистите отдавна залагат на радиаторни решетки в стил Panamericana за почти всички модели на Mercedes, сега и AMG разширява гамата на включените автомобили. Вече и E 53 Coupé, както и E 53 Cabriolet ще носят любимата на клиентите решетка Panamericana.Това означава: 12 вертикални елемента вместо досегашните двойни хоризонтални хромирани части.

Паралелно с фейслифта на E-клас изцяло LED-фаровете са умалени, а под регистрационния номер се намира още един вентилационен отвор с пет вертикални елемента. Докато почитателите на марката се радват на спортната визия, все пак няма как да не споменем, че заради радиторната решетка Panamericana предницата става малко унифицирана.

Гледан фронтално, автомобилът в първия момент може да ви заприлича на Mercedes AMG GT 43 с 4 врати. В задницата няма толкова сериозни промени. 53-моделите продължават да са с четири кръгли ауспухови тръби (в рамките на „AMG Night“ пакет, по избор в хромиран или черен цвят). Допълнително задните светлини са леко тонирани, а ръбът на капака в цвета на автомобила се предлага от карбон (срещу доплащане). Серийно E 53 Coupé и Cabrio се доставят с 19-солови джанти, а срещу доплащане можете да получите и 20-цолови джанти.

Нов волан за Coupé-то и Cabrio-то

Кулминацията в интериора е новият „AMG Performance волан“ с три заоблени двойни лъча и XXL-звезда в средата, познат ни от седана и Т-модел. В хоризонталните лъчи се намират бутони и сензорни повърхности, с които могат да бъдат управлявани различни функции – темпомат, телефон или комбиниран уред. Детайлите: при фейслифта лостчетата на волана са минимално уголемени и по-ниско разположени. Спортните седалки с тапицерия от имитация на кожа „Artico“ с надпис AMG и червени шевове са серийни – също както и червените предпазни колани и карбоновите декоративни елементи.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин