Всесезонни гуми Bridgestone от завода за SUV-а на Alfa Romeo


15
май
2017

Bridgestone е избрана от Alfa Romeo да бъде доставчик на гуми за нейния първи SUV. Създадени с технологията Run-Flat и проектирани за всички сезони, Dueler H/P Sport на Bridgestone oсигуряват контакта с пътната настилка при Stelvio. “За Bridgestone е чест да достави гуми за дългоочакваните нови модели Alfa Romeo Stelvio SUV,“ каза Кристоф де Валрогер, вицепрезидент Оригинално оборудване на Bridgestone за Европа. “Гумата Dueler H/P Sport е разработена с цел подобряване поведението на автомобила в завои, като същевременно осигурява всесезонно ползване, включително сцепление върху лек сняг.”

Гумата на Bridgestone Dueler H/P Sport е проектирана за шофьори на SUV-ове, които желаят всесезонно ползване. Симетричното оформление на гумата и твърдите раменни блокове осигуряват прецизна реакция при управление. Гумата се отличава с централни ребра със силно наклонени блокове и странични канали в рамото, за да подобри сцеплението, и дълбок профил, за да осигури всесезонно ползване през целия живот на гумата. Допълнителната сигурност на Bridgestone Run-Flat технологията ще позволи на шофьора да поддържа управлението на автомобила със спукана гума, да продължи да шофира до 80 км при 80 км/ч и да спре безопасно.

Гумите Dueler H/P Sport са разработени от Техническия център на Европа (TCE) на Bridgestone в Рим. TCE играе водеща роля в изследванията на материалите, дизайна на гумите, разработването и производството на прототипи и всички форми на тестване. Приспособлението на Bridgestone за Alfa Romeo Stelvio е продължение на дългогодишните отношения с марката, които започват преди около 25 години с гуми на Bridgestone специфицирани за Alfa Romeo 155 и продължили с моделите 147, 156, 159. Неотдавна Bridgestone доставяше за Alfa Romeo Giulia високоскоростни Potenza S001 sport и всесезонни EL450 с технологията Run-Flat.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >