Всеки нов модел Peugeot ще има спортна версия PSE


22
ян.
2021

След Peugeot 508 PSE, френският производител очевидно планира да лансира и други модели с това наименование етикет в бъдеще. Както генералният директор на Peugeot Жан-Филип Импарато обяви пред списание „Auto Express“, новата стратегия трябва да бъде „послание към съществуващия пазар“.

Втората PSE-версия вероятно ще бъде на 208

В допълнение към 508 PSE, ще има също наследник на 208 GTi. Макар че известната абревиатура GTi трябва да отстъпи на новата PSE, феновете на марката ще очакват с нетърпение новата малка „бегачка“. Тепърва предстои да разберем какво задвижване ще има по-бързото 208. Досега e-208 беше най-мощният модел в гамата със своите 100 кВт (136 к.с.). Следователно би било възможно 208 PSE също да бъде електромобил. Новото 308 също ще модификация PSE, която вероятно ще използва Plug-in хибридната техника на 508 PSE (системна мощност: 360 к.с.).

Остава да видим как новите спортни амбиции на Peugeot ще бъдат приложени на практика. Но това, което може да кажем отсега, е, че французите не говорят празни приказки и се опитват да обновят имиджа на марката малко по малко.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин