Впечатляващо участие в състезанието ADAC Opel e-Rally Cup 2022


2
май
2022

Подготовката за втория сезон на ADAC Opel e-Rally Cup е в своя финален етап само няколко дни преди старта ралито ADAC Actronics Rally в Солинген на 6 май. Първото в света рали за електрически спортни автомобили е още по-добре позиционирано през новия сезон 2022. През дебютната 2021 година ралито беше много успешно и успя да спечели много фенове и да привлече любителите на електрифицираните превозни средства. Състезаталната Opel Corsa-e Rally е напълно готова за нови победи, оптимизирана с подобрения в детайлите. Новоразработеният мултидисков диференциал увеличава сцеплението на електрическия рали автомобил с мощност 100 кВ/136 к.с. Модернизирано е и софтуерното управление на 50 кВтч батерия. Важен елемент е подобрената озвучителна система, засилваща акустиката на електрическия рали автомобил.

Графикът тази година включва седем състезания в германския рали шампионат (DRM), които са допълнени с гост-ралита в Австрия, Франция и Холандия, с което се подсилва международното участие. Германските рали състезатели са изправени пред сериозни конкуренти от шест други националности. Германците Лукас Тиеле, Кристиан Лемке, Джо Баур, Макс Райтер и Александър Катенбах, както и холандския ветеран Тимо ван дер Марел са „стари кучета“ – миналогодишни участници, които ще участват и тази година. Тимо Шулц (22 г.) прави дебюта си с Corsa-e Rally благодарение на подкрепата от ADAC Saarland.

Всички те са в конкуренция с новите участници – шведа Кейл Карлберг и финландеца Кале Марканен. И двамата се състезават за опитния отбор Schmack Motorsport. 22-годишният Лука Прьоглхоф от Зитендорф, обещаващ млад австрийски талант ще се състезава с  „Corsa-e Rally“, като част от екипа на Stohl Racing. С участието си на миналогодишното рали, холандецът Джари ван Хуф, изпробва възможностите си и заяви желание да се състезава през целия сезон на Купата и през 2022 г. в състезателния отбор на своя наставник Тимо ван дер Марел. Миналогодишният шампион, отборът Saintéloc Racing от Франция ще стартира в надпреварата начело с 30-годишната румънска рали състезателка Кристиана Опреа, единствената жена шофьор в тази област.

Две CorsaeRallyот Англия се включват в надпреварата за купата

Два силно интригуващи автомобила пристигат от Обединеното кралство. Британската сестринска марка Opel Vauxhall взима участие с Corsa-e Rally. Впечатляващо е, че втория автомобил е спонсориран от британското правителство. Проектът се ръководи от Саймън Мос, който е преподавател по моторни спортове в Колежа „Майерскоу“ в Билсбороу, Ланкашър и използва иновативната концепция на ADAC Opel e-Rally Cup като сцена за презентиране на неговите умения.

Освен това VIP автомобилът на TotalEnergies ще се използва на избрани събития като рали такси и помощна кола за превоз. Глобалният технологичен партньор на Stellantis Group увеличава участието си в ADAC Opel e-Rally Cup този сезон.

Графикна състезанията в ADACOpeleRallyCup 2022

6-7 МайADAC Actronics Rallye ЗолингенГермания
20-21 МайELE Rally, АйндховенХоландия
10-11 ЮниADAC Rallye Stemweder Berg, ЛюбекГермания
14-16 ЮлиRallye ВиенаАвстрия
19-20 АвгустADAC Saarland-Pfalz Rallye, Св. ВенделГермания
8-10 СептемвриRallye Mont-Blanc MorzineФранция
14-15 ОктомвриADAC 3-Städte Rallye, БайернГермания

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин