Волга „El Camino“ V8 с 300 „коня“ (ВИДЕО)


3
ян.
2019

Руският канал в Youtube AcademeG представя поредния тунинг шедьовър от страната на Путин. Водещият насочва вниманието на аудиторията върху ГАЗ-24, направен като пикап в духа на легендарния Chevrolet El Camino, произвеждан от края на 50-те до края на 80-те години. Освен V8-двигателя от Toyota (с обозначение 3UZ-FE) под предния капак с максимална мощност около 300 конски сили акцент в тунинга е и дървената облицовка на товарния отсек (който надали някога ще бъде ползван като такъв).

Почитателите на соцавтомобилите ще оценят проекта, тъй като при него са запазени основните стилистични елементи на дизайна на „Волга“-та. Спирачките, както и окачването (с листови ресори отзад) също са „волговски“ (макар и от по-новия ГАЗ-31105). Оригиналното табло е решено в шикозен червен цвят, червен е станал и оригиналният волан на автомобила. Иначе всичко отвътре е облечено в кафява кожа, а между седалките е интегриран и подлакътник. Скоростният лост заблуждава – защото всъщност с него не се сменят предавки, а биват контролирани режимите на автоматичната трансмисия. Радиото е в ретро стил, но всъщност е модерен Head Unit с USB-вход.

Още по темата

Card image cap
Червената свиня 300 SEL 6.8: оттук започва AMG

27
мар.
2017

Първият продукт на знаменитата тунинг компания със седалище в Афалтербах генерира над 400 конски сили от V8-двигател и през 1971 г. печели победата на „24 часа на Спа“ в своя клас

Card image cap

В последния брой:

Архив >