Воланът на Tesla се разглоби на магистралата – водачът трябва да плаща

0202
2023

Учудването е голямо – водач на Tesla направо изпадна в ужас, когато воланът на автомобила му се разглоби по време на движение. Сега от автомобилния производител искат той да плати щетата

Tesla постоянно се сблъсква с критика относно своите електромобили. След какви ли не дефекти, сега идва съобщение за нещо направо сензационно: разглобен волан по време на движение по магистралата.

В живота човек планира някои неща, но нерядко се оказва, че малко от тях могат да бъдат контролирани. Някои дори изобщо не могат – като случилото се на този водач на Tesla. В Twitter потребител на име Prerak (@Preneh24) пише за дефектен волан на неговата Tesla. Седмица след покупката на новия му електромобила, воланът просто паднал. За щастие след претърпелия произшествие автомобил не се движел никой.

Реакцията на Tesla

От сервиза на Tesla поискали допълнителна информация за случилото се. Собственикът описал, как на магистралата воланът му просто паднал. От Tesla се извиняват и обещават, че ще направят обстоен преглед на автомобила. Накрая човекът получил съобщение: „Сервизирането приключено. Проверете и платете фактурата си на  (…)“.

И водачът на злополучната Tesla действително получил фактура – за сумата от 104 долара (около 190 лв.). Малко по-късно искането за плащане е отменено. Малко по-късно от автокъщата, доставила автомобила звъннали на собственика, извинили му се и му предложили две опции: първата била да задържи автомобила и да продължи да го кара със застраховка. А втората – да го замени за нов. Човекът обаче обмисля трета опция: да се откаже напълно от Tesla.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин