Войник краде бронирана машина, преследват го 100 км

1006
2018

В Ричмънд, щата Вирджиния, се разиграват сцени досущ като в американски екшън: малко след падането на мрaка бронирана верижна машина препуска по пътищата на малкия град, преследван от шайка полицейски автомобили, на които не им е по силите да спрат армейския колос.

Малко по-късно куриозната „гонка“ е прекратена – както се вижда от публикувано в Youtube видео, силите на реда успяват да спрат „танка без оръдие“ с други бронирани машини. Американската програма WRTV съобщава, че мъж е откраднал командното превозно средство Typ 557 от базата на Националната гвардия във Вирджиния и кръстосва с него в продължение на близо 100 км (60 мили) из околността. Въпреки че 10-тонната машина не е вдигала повече от 64 км/ч по време на преследването, чак след два часа униформените са успели да я спрат и да арестуват нарушителя.

Крадецът, който е войник, оказва съпротива при задържането. Наложило се е той да бъде атакуван с електрошок и по-късно е изпратен в болницата с леки наранявания. За щастие, други ранени не е имало, а от полицията съобщават, че и материалните щети са съвсем дребни. М557 не е имал оръжие на борда, а мотивът за престъплението остава под въпрос. Не е ясно и как точно е станала самата кражба. В момента по случая се води разследване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин