Военни машини окупират републиканската пътна мрежа


29
май
2019

От днес, 28 май, до 3 юли 2019 г. през територията на нашата страна ще преминават военнослужещи и военна техника на формированията, които ще участват в ученията „Saber Guardian – 2019”, „Шабла – 2019”, „Strike Back – 2019” и „Swift Response -2019”. За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура. 

Преминаващите формирования ще използват центрове за поддръжка на конвойни операции на територията на нашата страна – Учебен полигон „Николово” – Русе и Учебен полигон „Ново село”. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане. Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на Република България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол. 

Основният маршрут за придвижване през територията на Република България е ГКПП Капитан Петко Войвода – ГКПП Русе и обратно. 

От МО молят гражданите да спазват мерките за безопасност на органите на Служба „Военна полиция“, които ще ескортират колоните.

Още по темата

Card image cap
От днес в Осло спират дизелите

17
ян.
2017

Мярката ще бъде в сила до четвъртък

Card image cap
Сервизна акция на Tesla Model X заради калпави седалки

13
окт.
2017

Отново лоши новини от Tesla – този път сервизна акция: при 11 000 броя Model X има опасност при катастрофа задните седалки да се откъртят

Card image cap

В последния брой:

Архив >