Водородната Honda става официален превозвач на екоконференцията на Обединените нации


15
ное.
2017

Honda осигурява два водородни автомобила Clarity Fuel Cell за услугата eShuttle на започналата от 6 ноември в Бон двуседмична конференция Обединените нации, посветена на климатичните промени (COP23). В събитието се включва и Сейджи Кураши, вицепрезидент на Honda Motor Co.

Започналата от 6 ноември конференция продължава дванадесет дни. Тя е следващата стъпка на правителствата от цял свят да въведат в действие Парижкото споразумение по повод климатичните промени и да ускорят настъпването на желаните положителни промени. Тази година в конференцията COP23 са включени две концептуални зони. Преговорите между представителите на правителствата ще се състоят в зоната „Була“, докато събитията, свързани с климата, както и медийните активности, са разпределени в зоната „Бон“.

Водородът е една от основните теми на двуседмичната конференция, като автобусите и автомобилите, осигурени за превоз на делегатите, ползват именно него като гориво. Осигурените от Honda два броя коли Clarity Fuel Cell като част от услугата „чист превоз“, ще транспортират до различни срещи и мероприятия правителствените делегати, представители на наблюдателни комисии, бизнесмени и журналисти.

По време на срещата на COP23 марката ще бъде представлявана от изпълнителния вицепрезидент на компанията Сейджи Кураши. Съветът е основан на 17 януари тази година в Давос, Швейцария, и е световна инициатива за водещи енергийни източници, транспорт и индустриални компании с дългосрочна амбиция за стимулиране на потреблението и преминаването към водород като източник на енергия.

Honda Clarity Fuel Cell е най-високотехнологичният и съвременен автомобил, при който не е правен типичният за колите с алтернативно задвижване компромис между дизайна и екологичното гориво. Неговият пакет горивни клетки с мощност 103 кВт е истински шедьовър с компактните си размери, достатъчни, за да бъде разположен под капака вместо под пода, което обикновено обуславя по-малко пространство в купето. Резултатът е първият в света водороден седан, способен да приюти петима възрастни пътници, при това напълно комфортно.

Доказателство за безапелационното лидерство на Honda в сферата на горивните клетки е и впечатляващата динамика на модела, наред с участието на новия Clarity Fuel Cell в различни европейски демонстрационни проекти, като HyFIVE, чиято цел е да подпомогне налагането на моделите на водород, както и разширяването на необходимата за тях инфраструктура.

Дебютът на новия Clarity Fuel Cell в Европа е ключова част от плана на Honda, наречен „Electric Vision“, обявен по време на Автомобилния салон в Женева през март тази години. Съгласно него до 2025 г. две трети от европейските продажби на марката ще се падат на коли с електрическо задвижване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин