Водещ на „Top Gear“ разби Diablo!


19
юни
2020

Той просто подцени дъжда и автомобила: водещият на „Top Gear“ Пади МакГинес излетя от пистата с Lamborghini Diablo!

Lamborghini Diablo се счита от феновете за най-емоционалния модел на марката за всички времена: легендарният супер Lambo от 90-те с V12 мотор днес се среща екстремно рядко и затова е доста търсено. За Пади МакГинес предшественикът на Murciélago също е един от автомобилите-мечта от неговото детство. Затова е доста жалко, че сега водещият на Top Gear е излетял от пътя точно с такъв автомобил. Както съобщават английските медии, 46-годишният водещ на предаването се е движил на 16-ти юни 2020 г. по време на снимки по междуградски път близо до Северен Йоркшир (Англия), когато загубил контрол на Diablo и се блъснал в дървена ограда.

Телевизионната звезда се отървал невредим, но струващият 550 000 лв. суперспортен автомобил е сериозно пострадал. МакГинес се движел с висока скорост с италианската „бегачка“ и изглежда е подценил пътната настилка.

МакГинес, който работи в „Тop Gear“ от 2019 г., реагира с чувство за хумор на случката: „Тя (Diablo) може да бъде жестока любовница, дори ужасна“. И добави иронично: „30-годишните суперспортни автомобили не обичат поройните дъждове, кой би си го помислил?“ Въпреки това при1ината за произшествието не е известна. Говорител на BBC е заявил, че МакГинес е спазил ограничението на скоостта от 80 км/ч. В действителност нито мократа пътна настилка, нито високата скорост са причина за катастрофата с Lamborghini-то. Очевидци споделят, че по асфалта е имало следа от моторно масло. Не е известно, колко ще струва ремонтът на расовия болид с V12 двигател.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин